Între excentric și tradițional! Prințesa Martha Louise s-a căsătorit cu șamanul ei

1 septembrie, 2024

Regatul norvegiei e încă în sărbătoare! În mijlocul atâtor scandaluri care au lovit Casa Regală condusă de Regele Harald, iată și un motiv de bucurie: Martha Louise și Durek Verrett și-au spus „Da” îmbrățișați de natură, într-un cadru magnific, tipic nordic.

nunta in Norvegia Printesa Martha Louise si Durek Verret   profimedia 0903549764 jpg

Sâmbătă, după trei zile de festivități în fiordurile norvegiene, Prințesa Martha Louise a Norvegiei, fiica Regelui Harald al V-lea și a Reginei Sonja, și Durek Verrett au spus în sfârșit „Da”. Nu a fost o nuntă foarte regală și a provocat o mare tensiune în regatul pașnic al Norvegiei. Dar poate astfel se vor calma alte spirite.

„Dragostea noastră a triumfat împotriva tuturor șanselor și va dura pentru totdeauna”. După luni de amânări, nunta a avut în sfârșit loc. Sâmbătă, 31 august, Martha Louise a Norvegiei a spus „Da” americanului Durek Verrett în cadrul unei ceremonii conduse de preotul Margit Lovise Holte în inima fiordurilor Geiranger, în prezența Familiei Regale norvegiene și în special a Regelui Harald al V-lea și a Reginei Sonja, care, în ciuda caracterului neconvențional al evenimentului, au ținut să le fie alături mirilor - o dovadă a sprijinului lor constant. Cuplul, care a avut dificultăți în a-și impune propria poveste de dragoste, nu i-a întors spatele fiicei lor.

Mireasa, cu obrajii în lacrimi de atâta emoție, a purtat o rochie de culoarea fildeșului făcută pe comandă și tiara Regelui Olav, un cadou făcut Marthei Louise cu ocazia împlinirii vârstei de 18 ani. În ceea ce îl privește pe mire, acesta a purtat un smoking cu brâu și cravată tip eșarfă aurii. Și nu puteau lipsi monogramele aurii ale cuplului brodate pe mânecile sacoului. În ținute asortate de șampanie, cele trei fiice ale Martei Louise a Norvegiei, Maud, Leha și Emma, și-au ascuns cu greu emoția.

Familia Regală suedeză a fost, de asemenea, prezentă, iar Prințesa Victoria și Prințesa Sofia ale Suediei, care au optat pentru ținute strălucitoare, au felicitat mireasa, de care sunt foarte apropiate. Deși puține alte capete încoronate au fost prezente, 350 de invitați din întreaga lume au acceptat cu bucurie invitația. Printre ei, și Gwyneth Paltrow, amica mirelui Durek Verrett, pe care acesta o numește „sora sa de suflet”.

Controverse

Spre deosebire de alte nunți regale, unde publicul se îmbulzește pe străzi, au fost doar câteva persoane prezente, locul desfășurării fiind mascat de un cort sau cearșafuri albe după ce au vândut drepturile exclusive către revista „Hello!” și Netflixflix. Prezența celor două mari companii media a stârnit unele controverse, presa locală fiind în mare parte exclusă.

Prințesa Martha Louise, în vârstă de 52 de ani, și Durek Verrett, care nu va deveni prinț după nuntă, și-au anunțat logodna în 2022, când Palatul a anunțat și că Martha Louise va „renunța la rolul său de patronaj”, deoarece ea și partenerul său de viață au încercat să „facă o distincție mai clară între activitățile lor și Casa Regală a Norvegiei” și să „prevină neînțelegerile cu privire la Casa Regală”.

De atunci, cei doi au fost criticați de Palat și de membri ai parlamentului norvegian pentru că au legat activitățile comerciale de statutul regal al prințesei.

Kristi Marie Skrede, corespondent regal pentru NRK TV din Norvegia, a declarat că relația lor a provocat un conflict în cadrul Familiei Regale, precum și controverse publice. „Mulți norvegieni sunt deranjați de faptul că ea își folosește conexiunile regale pentru a câștiga bani”, a spus Skrede, adăugând că unii cred că este un semn de «lipsă de respect» față de Regele Harald.

FOTO: Profimedia, Casa Regală norvegiană, Hello/Instagram



Recente pe Ok! Magazine

Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
Majestatea Sa Margareta vs Nicolae al Romaniei 3 (1) jpg
Sarah Ferguson   Instagram 01 jpg
Printesa Leonor la Scoala Navala de Marina   Profimedia, Instagram jpg
Charlene Monaco Facebook jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Regele Jigme Khesar, Gyalsey Jigme Namgyel, Jigme Ugyen Wangchuck, Printesa Sonam si Regina Jetsun Pema     Casa Regala din Bhutan 3 jpg
Harry și Meghan înainte de ziua Prințului 1, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
Printesa Anne   Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg