Între tradiție și inovație! Adorabilii prinți ai Bhutanului au descoperit noua tehnologie

4 octombrie, 2024

Ai spune că un regat atât de tradiționalist precum cel al Bhutanului e un spațiu închis și rupt de lume, însă zilele astea are loc chiar Forumul pentru inovație, un târg de noi tehnologii.

Doi prinți trăindu-și copilăria în „regatul fericirii”. FOTO: Casa Regală din Bhutan
Doi prinți trăindu-și copilăria în „regatul fericirii”. FOTO: Casa Regală din Bhutan

Micii prinți ai Bhutanului, moștenitorul tronului Jigme Namgyel și fratele său mai mic, Ugyen Wangchuck, și-au însoțit părinții, pe Regele Jigme Khesar și pe Regina Jetsun Pema, la cea de-a doua zi a Forumului de inovație din Bhutan. O ocazie pentru ei, care sunt crescuți în cel mai pur spirit tradițional, să ia contact cu noilor tehnologii.

În timp ce acest eveniment internațional este dedicat „dezvoltării durabile și antreprenoriatului conștient”, după cum spune site-ul oficial, a doua zi s-a adresat mai mult științei și tehnologiei moderne. Combinarea acestora din urmă cu tradițiile bhutaneze este obiectivul acestei inițiative de trei zile, organizată în cadrul somptuos al dzongului Dungkar din Pangbisa, nu departe de Paro.

Cu ochelarii de realitate augmentată la ochi, Prințul Jigme Namgyel (7) și Prințul Ugyen Wangchuck (4) au testat produsele și inovațiile propuse, ceea ce le-a deschis o lume nouă și hipnotizantă. Iar nouă niște imagini haioase cu cei doi frați.

Și dacă vi se părea că Bhutanul este un regat tradiționalist izolat de modernism și inovație IT și hitech, ei bine, aflați că Regele Jigme Khesar are ambiția să transforme regatul într-un centru internațional pentru noile tehnologii. „Bhutan se află într-o poziție de invidiat. Putem capitaliza punctele forte inerente națiunilor mici pentru a deveni mai flexibili și mai agili”, spune suveranul, al cărui scop final este atragerea de investiții străine și de turiști, pe lângă faptul că ar combate șomajul ridicat și exodul de creiere care afectează faimosul „tărâm al fericirii”.

Cert e că Prințul Jigme Namgyel și Prințul Ugyen Wangchuck s-au distrat și au fost, vrând, nevrând, vedetele Forumului de inovație, satisfăcându-și totodată curiozitatea legată de joc în spațiul virtual.

FOTO: Casa Regală din Bhutan



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton  sursa foto   Instagram Kensington Palace jpg
Regina Mary a Danemarcei Foto Canasa regală daneza jpg
Familia Regala romana, Majestatea Sa Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia si Principesa Maria   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpg
Charlene Monaco Facebook jpg
William, Meghan, Harry, GettyImages (2) jpg
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
Edoardo Mapelli Mozzi si Printesa Beatrice   profimedia 0784458836 jpg
Charlotte și mama ei, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Prințul Seeiso din Lesotho și prințul Harry,GettyImage (2) jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (1) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, Profimedia (2) jpg
Regele Felipe și Regina Letizia Foto Profimedia (6) jpg
Kate Middleton, Profimedia jpg
Regina Camilla, Profimedia (2) jpg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Prințesa Madeleine și Regina Silvia a Suediei, Profimedia (1) jpg
Regina Mary la deschiderea Parlamentului   Casa Regala daneza (2) jpg
Prințesa Anne și căpitanul Mark Phillips, GettyImages (2) jpg