Întrucât Franța fierbe, Regele Charles și-a anulat vizita de stat la Palatul Elysee

24 martie, 2023
Regele Charles și Emmanuel Macron jpg

Palatul Elysee a anunțat că prima vizită oficială pe care trebuia s-o întreprindă Regele Charles al III-lea al Marii Britanii în Franța a fost anulată, din cauza conflictelor extinse între protestatari și forțele de ordine, în Franța.

Franța fierbe, iar președintele Macron pierde teren, din cauza propunerii legislative de a mări vârsta de pensionare, de la 62 la 64 de ani. Cetățenii sunt indignați de aceste decizii, iar în Franța mocnește nemulțumirea publică, în ultimele zile.

Charles-Henri Gallois a dezvăluit Express că Emmanuel Macron ”a pierdut controlul în Franța”. Mai mult, el a pierdut și o importantă vizită de stat, aceea a Regelui Charles.

Președintele Franței a fost extrem de criticat după ce a pierdut această întrevedere. Regele britanic și-a anulat vizita, din cauza protestelor violente care se înregistrează de zile bune în Franța. Liderul grupării ”Frexit”, care militează desigur pentru ieșirea Franței din Uniunea Europeană, similară mișcării Brexit, Charles-Henri Gallois a declarat pentru Express.co.uk că anularea vizitei de stat a monarhului britanic este un semn evident că liderul francez nu mai deține controlul asupra tulburărilor din țara sa. El a spus: "Este un semn îngrozitor pentru Macron. Denotă că nu mai deține controlul asupra țării sale. Nu mai poate pretinde că este o afacere, ca de obicei".

Dr. Helena Ivanov a completat, avertizând că liderul de la Palatul Elysee nu mai are o imagine bună acum nici la nivel național, nici la nivel internațional.

Ea a spus: „Franța se află într-o situație foarte complicată. Este destul de rezonabil ca vizita să fie amânată – altfel ar fi fost umbrită de proteste. Macron se află acum într-o situație incredibil de dificilă. Aceste proteste au escaladat deja masiv și rămân întrebări spinoase despre ce se întâmplă în continuare și dacă Macron poate controla aceste proteste. Evident, toate acestea nu aduc nimic bun pentru Franța, nici pe plan local, nici pe plan internațional.”, a subliniat Dr. Helena Ivanov, potrivit sursei citate.

Într-un comunicat oficial al Palatului Elysee, se arată că decizia a fost luată de ambele cabinete, atât cel englez, cât și cel francez, iar vizita va fi reprogramată. 

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

regele charles valea zalanului jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif profimedia 0780774709 jpg
Jared Kushner si Ivanka Trump in Iordania si Grecia  Instagram jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la nunta din Iordania 2023  Casa Regala (1) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0780904770 jpg
Nunta iordaniană a Prințului Hussein cu Rajwa, Profimedia (2) jpg
Charlene Monaco GettyImages 1258334722 jpg
Regele Charles în România foto  GettyImages jpg
Rania nuntă regală profimedia 0780889521 jpg
Prințul William și Kate Middleton la nunta hașemită, 1 iunie 2023, Profimedia (2) jpg
Regina Rania Al Abdullah, la nunta fiului său cel mare, Profimedia (1) jpg
rajwa hussein miri (1) jpg
kate middleton tiara jpg
Printul William si Printesa Kate la nunta Prințului Moștenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780779231 jpg
nunta Printul Mostenitor Hussein al Iordaniei cu Rajwa Al Saif  profimedia 0780804179 jpg
Prințul Harry foto  Gettyimages jpg