Invitația la încoronare și un nou portret regal cu Regele Charles și Regina Camilla au fost publicate

5 aprilie, 2023
Charles și Camilla, noul portret regal înainte de încoronare jpg

Ca pentru orice eveniment important, există o invitație oficială și pentru marea încoronare din 6 mai. Iar această invitație a fost dată publicității, în sfârșit.

Palatul Buckingham a lansat marți invitația la încoronarea Regelui Charles al III-lea și a Reginei Camilla, confirmând că evenimentul va avea loc pe 6 mai 2023, Abația Westminster.

Peste 2.000 de invitații vor fi lansate în următoarele două zile, conform site-ului oficial al familiei regale.

Invitația este foarte veselă, colorată, cu detalii florale. Tot ansamblul emis marți, invitație și portret, abundă în culoare, arată ca o veste bună de primăvară.

invitația la încoronare jpg

Design-ul invitației a fost creat de Andrew Jamieson, un artist foarte apreciat.

În fotografia emblematică, cel mai nou portret al suveranilor Marii Britanii, aceștia au ales să se îmbrace în albastru și în tonuri de albastru. Regele Charles zâmbește încrezător și regăsim în privirea lui, cumva, ochii Elisabetei a II-a. Regina consoartă Camilla râde, este fericită și îi stă alături optimistă bărbatului care a făcut-o regină și care a iubit-o toată viața. Camilla poartă rochie albastru electric, una din culorile sale preferate, poartă colier de perle și cercei cu perle. Noul cuplu regal suveran transmite emoție, optimism, speranță, dar și noutate, dorința de a se alinia noilor tendințe și de a actualiza instituția oarecum prăfuită pe care o reprezintă.

Regele Charles are 74 de ani, iar Regina Camilla 75. Noul monarh a urcat pe Tron pe 8 septembrie 2022, la data la care Regina Elisabeta a II-a s-a stins din viață, la reședința sa din Scoția, îndrăgitul castel Balmoral. La căpătâiul său au vegheat-o doi dintre cei mai apropiați copii ai săi, Charles și Anne.

Expresiva fotografie ce reprezintă noul portret regal publicat cu o lună înainte de încoronare a fost realizată de Hugo Burnand luna trecută, în sala Blue Drawing de la Palatul Buckingham.

Săptămâna trecută, Regele și Regina s-au aflat în prima vizită oficială de stat în noua lor calitate. Charles și Camilla au strălucit în Germania, întărind astfel legăturile celor două țări emblematice.Recente pe Ok! Magazine

Regele Felipe cu Infanta Sofia si Printul William cu Printul George au urmarit finala UEFA   Casa Regala spaniola (2) jpg
Ket Middleton la Wimbledon GettyImages 2161386249 jpg
Kate și William, Wales, Getty (5) jpg
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
Masako și Naruhito ai Japoniei la nunta lor GettyImages 50938391 jpg
Kate Middleton cu familia  foto   Profimedia jpg
Printul Jean Christophe Napoleon   Familia Bonaparte, Facebook jpg
William și Kate, Wales, Profimedia jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck si Regina Jetsun Pema ai Bhutanului in Mongolia la manastirea Gandantegchilen cu Jigme Namgyel   Casa Regala bhutaneza 15 jpg
Meghan Markle Prințul Harry și Serena Williams GettyImages 2161692638 jpg
Prințesa Kate, Prințul William, copiii Wales George, Charlotte, Louis, GettyImages (3) jpg
Harry și Meghan la Premiile Pat Tillman, Profimedia (3) jpg
Regele Felipe și Prințesa Leonor Foto Getty Images (8) jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia ai Suediei   Instagram (1) jpg
David Armstrong Jones, Conte de Snowdon, si Isabelle de la Bruyere   profimedia 0884660099 jpg
Regina Letizia a Spaniei și Felipe colaj getty images jpg