Ironia sorții! Regina Camilla „moștenește” unul dintre rolurile lăsate de Meghan Markle

11 octombrie, 2024

În zilele în care va călători în Australia și Samoa, soția lui Charles al III-lea va avea în agendă o temă pe care o aborda Ducesa de Sussex.

Regina Camilla și Meghan Markle în 2018, Getty (1) jpg

În martie 2019, domnea încă Regina Elisabeta a II-a , iar în Regatul Unit entuziasmul pentru nunta Prințului Harry cu Meghan Markle era încă puternic: era pe cale să li se nască primul copil și totul părea să indice că actrița americană avea să se integreze perfect în lumea regală. Astfel, profitând de Ziua Internațională a Femeii din 8 martie, suverana a dorit să își facă publică încrederea în soția nepotului său și a numit-o vicepreședinte al Queen's Commonwealth Trust. Această numire, așa cum a fost comunicată la momentul respectiv, a fost motivată de activitatea sa în sprijinul femeilor și fetelor. Cinci ani mai târziu, „imaginea” Casei Windsor s-a schimbat, iar angajamentele față de egalitatea de gen și emanciparea femeilor au fost lăsate în seama Reginei Camilla.

Regele Charles și Regina Camilla se vor îmbarca pe 18 octombrie într-un turneu de toamnă, care va dura până pe 26 octombrie și include o vizită regală în Australia, o vizită de stat în statul independent Samoa și participarea la reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth (CHOGM) 2024. Cea mai mare parte a evenimentelor vor fi împreună, însă, cu toate acestea, Regina Camilla este programată să participe singură la evenimentul secundar care are loc pe insulă în acele zile: Forumul femeilor din Commonwealth privind promovarea femeilor și fetelor. Un rol care a fost temporar atribuit lui Meghan Markle - deși nu poate fi uitat că Regina Camilla, în calitate de Ducesă de Cornwall, a fost deja implicată în apărarea supraviețuitoarelor violenței domestice și abuzului sexual.

Trebuie amintit că, pe de o parte, există Commonwealth-ul, un club de apartenență voluntară între țări cu obiective de cooperare în sfera politică și economică, care datează de la începutul secolului trecut, a cărui conducere (neereditară) este deținută de Regele Charles al III-lea și care cuprinde, în cea mai mare parte, fostele colonii sau dominioane ale Imperiului Britanic dispărut; iar, pe de altă parte, există organizația caritabilă creată de Regina Elisabeta în 2018 pentru proiecte de dezvoltare pentru noile generații care trăiesc în aceste teritorii, care a fost creată și prezidată de Prințul Harry, el fiind cel care s-a implicat pe deplin în înființarea acesteia. Prin urmare, părea firesc ca Meghan Markle să se implice, de asemenea, în acest proiect și, de asemenea, s-a considerat că ea ar fi un atu valoros datorită trecutului său feminist activ și pentru că este, la rândul ei, de culoare.

Dar, deși au vrut să-și mențină angajamentele pe care și le-au luat atât față de Commonwealth, cât și față de caritate chiar și după Megxit, Regina Elisabeta a II-a și Familia Regală au precizat că era totul sau nimic. Așadar, angajamentele au fost redistribuite, iar acum Regina Camilla a ajuns să preia unul dintre rolurile lui Meghan.

FOTO: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Principesa Sofia la Romanian Hospitality Awards   Casa Majestatii Sale jpg
Prințesa Sofia a Suediei colaj  jpg
Regele Juan Carlos si Regina Sofia   GettyImages 1477196927 jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
sarah ferguson jpg
Regina mary și Regele Frederick Foto Profimedia jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Ducele și Ducesa de Edinburgh în Malta, Profimedia (1) jpg
Bulandra (1) jpg
Prințesa Beatrice la petrecerea  Chiltern Firehouse , Profimedia (3) jpg
Împărăteasa Michiko   profimedia 0863486538 jpg
Melania și Donald Trump, Regele Charles, Regina Camilla, Profimedia (2) jpg
Prințesa Ingrid Alexandra în armată, Instagram (2) jpg
Prințesa Diana, Prințul Charles, Camilla Parker Bowles  foto   Profimedia jpg
Printesa Mette Marit la 51 de ani si Printul Haakon   Casa Regala norvegiana (1) jpg
Alina Maria a României și Nicolae foto personale 4 jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte la Trooping the Colour 2024   profimedia 0881836480 jpg
Regina Mary și Regele Frederik Foto Profimedia (8) jpg