Prințul William devine, de azi, Prințul Moștenitor. El și soția sa, Kate, vor fi noii Prinți de Wales

9 septembrie, 2022

După ce tatăl său a devenit Regele Angliei, cel mai mare nepot al regretatei Regine devine automat noul Prinț Moștenitor și primește titlurile și drepturile pe care le-a avut acesta.

kate si william

După 70 de ani de când a fost numit Prinț Moștenitor, Charles de Wales este, în sfârșit, pe tronul Marii Britanii, cu toate prerogativele monarhice. Acum, fiul său cel mare, William, urcă pe prima poziție în ordinea de succesiune dinastică și primește, automat, toate titluri și drepturile pe care tatăl său le-a deținut în toată această perioadă de „așteptare“ - cea mai lungă din istoria caselor regale de pe întreg globul.

Prin urmare, Prințul William dobândește titlul de Prinț Moștenitor, iar el și soția sa, Catherine Middleton, nu vor mai fi Duci de Cambridge, ci prinți de Wales. Totodată, cresc în gradul dinastic și copiii lor, următorii aflați în ordinea de succesiune, respectiv Prințul George (9), Prințesa Charlotte (7) și Prințul Louis (4). De-abia după aceștia trei urmează fratele lui William, Prințul Harry, și copiii acestuia, Archie și Lilibet, iar după ei Prințul Andrew și cele două fiice ale sale,  Prințesele Beatrice și Eugenie.

William a devenit un membru extrem de popular al familiei regale în ultimii ani, iar nunta sa cu Kate, în aprilie 2011, a fost urmărită de aproximativ două miliarde de persoane. Firescul pe care-l afișează, desele călătorii și implicarea lor socială și umanitară i-au făcut să fie foarte simpatizați. Totodată, William a devenit, cu timpul, mai implicat în problemele regale, cu o intervenție notabilă după interviul prințului Andrew despre prietenia sa cu pedofilul Jeffrey Epstein. Se crede că ar fi vorbit cu Regina și cu Prințul Charles despre viitorul lui Andrew în urma interviului dezastruos și ar fi recomandat retragerea acestuia din viața publică. De asemenea, noul moștenitor l-ar fi descris pe unchiul său ca fiind o "amenințare" pentru Familia Regală și ar fi "închis ușa" revenirii sale în viața publică.

Charles și William Getty jpg

De o schimbare de atitudine și de reformare a monarhiei britanicii se așteaptă și din partea lui Charles, care vede o simplificare a Casei Regale și un accent mai mare pe implicarea în proiectele sociale, umanitare și ecologice.

FOTO: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle, Getty (5) jpg
Isla Elizabeth Phillips, Profimedia (4) jpg
Regele Charles, Lady Di, Camilla  foto   GettyImages jpg
Printul Francois, mezinul Marelui Duce Guillame de Luxemburg si al lui Stephanie de Luxemburg (1)   pagina oficiala jpg
Regina Maxima   profimedia 0766182987 jpg
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
Charlotte Casiraghi profimedia 0765270880 jpg
Kate Middleton ii fura stilul lui Meghan Markle jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Regina Camilla în Germania (8) jpg
Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg
printul philip 0 jpeg