Prințul William primește un cadou de neuitat înainte de a împlini 40 de ani. Moneda specială îi este dedicată

24 mai, 2022

Monedă aniversară pentru Ducele de Cambridge. Surpriza vine înainte de ziua sa.

monedă Prințul William (10) jpg

Mai puțin de o lună până la ziua Ducelui de Cambridge, primul fiul al viitorului rege al Angliei. Prințul William este omagiat așa cum trebuie, iar monarhia britanică a scos o monedă aniversară, în cinstea sa.

monedă Prințul William (9) jpg

Prințul William, Duce de Cambridge (William Arthur Philip Louis; n. 21 iunie 1982) este primul fiu al lui Charles, Prinț de Wales și al Dianei, Prințesă de Wales și nepot al Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii și al Prințului Philip, Duce de Edinburgh. Astfel, este al doilea în ordinea succesiunii la tronul Regatului Unit și a 16 state independente din Commonwealth.

De când Regina Elisabeta a început să se mai retragă de la evenimente, Prințul William și soția sa, superba Kate Middleton, au demonstrat că fac față cu brio îndatoririlor regale. Ba mai mult, sunt adorați de public, amândoi având aceeași carismă pe care adeseori oamenii o vedeau la regretata Prințesă Diana. Recent, la o vizită în Scoția, Will a fost mai aproape ca niciodată de candoarea mamei sale, când a îmbrățișat un vârstnic, iar imaginea a devenit virală.

William vizită Glasgow jpg

În cinstea aniversării celor 40 de ani, apreciatul Duce de Cambridge primește această monedă aniversară de 5 lire, în Marea Britanie.

monedă Prințul William (5) jpg

”The Royal Mint” a dezvăluit design-ul monedei chiar luni, cu câteva săptămâni înainte de ziua Prințului, pe 21 iunie. Pe monedă este gravat chipul lui William, în stânga 40, iar în dreapta însemnul regal.

stanga
dreapta
monedă Prințul William jpg
monedă Prințul William (3) jpg
monedă Prințul William (5) jpg
monedă Prințul William (4) jpg
monedă Prințul William (8) jpg
monedă Prințul William (2) jpg
monedă Prințul William (7) jpg
monedă Prințul William (6) jpg
monedă Prințul William (9) jpg

Este prima dată când al doilea succesor la tron apare singur pe o monedă britanică. Prințul William a mai apărut odată, împreună cu soția, pe o monedă aniversară, în cinstea căsătoriei lor regale din 2011.

Gravorul regal Thomas T. Docherty a menționat că pe moneda aniversară a Ducelui este un echilibru între energia sa proaspătă și faptul că este un tătic atât de tânăr.

Docherty a mai spus că moneda aceasta reprezintă apogeul carierei lui: ”Deși ne deosebim atât de mult, îl înțeleg. Împlinește 40 de ani și are o familie frumoasă, copii mici... Și eu am copii și m-am străduit să redau foarte precis aura Maiestății Sale în acest moment al vieții.”

Încă nu se știe cum va sărbători Prințul împlinirea celor 40 de ani. Cert este că evenimentul va fi la două săptămâni de la marele eveniment care celebrează Jubileul de Platină al suveranei. Când Kate Middleton a împlinit 40 de ani în ianuarie, casa regală a publicat o serie de fotografii cu Ducesa de Cambridge.

Cambridge jpg

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Charles și William Getty jpg
dian2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Beatrice de York (4) jpg
duci20 jpg
Kate Middleton la Royal Ascot în buline jpg
letizia profimedia 0712614026 jpg
harry m jpg
kate si william profimedia 0092879881 jpg
Sussex
letizia profimedia 0712113125 jpg
red4 jpg
Kate Middleton (3) jpg
Prințesa Charlotte jpg
kate middleton GettyImages 1412468627 jpg
wil91 jpg
Prințesa Charlotte i a însoțit pe Kate și William jpg
cato jpg