Kate Middleton are ceva ce nicio altă mireasă britanică regală nu a avut!

De când a devenit soție de prinț, Kate a avut parte de tot felul de beneficii, asemenea altor femei ”din popor” căsătorite cu regalități. Are acces la bijuteriile coroanei, trăiește în palate, este păzită de o armată de bodyguarzi și fiecare apariție a ei este sărbătoare. Totuși, Kate are ceva ce nicio altă femeie din familia regală britanică are!

O altfel de mireasă!

V-ați dat seama despre ce e vorba? Dacă nu, aflați că ne referim la educația ei. Da, Kate este prima și singura femeie din casa regală britanică, din toate timpurile, cu studii universitare. Așa se face că dacă ajunge vreodată regină, Kate va fi prima regină a Marii Britanii care a făcut o facultate.

Are o educație aleasă

Ne amintim cu toții că atunci când l-a cunoscut pe Prințul William, Kate era studentă la Universitatea St. Andrews, din Fife, Scoția. Atât William, cât și Kate au absolvit cursurile în 2005, obținând o diplomă în geografie, respectiv, Kate, în istoria artei.

Regina Elisabeta a studiat acasă

Desigur, asta nu înseamnă că Regina Elisabeta sau celelalte prezențe feminine din monarhia britanică au altfel decât o educație temeinică. Regina Elisabeta, de exemplu, a avut parte de homeschooling, cu unii dintre cei mai renumiți profesori ai vremii. Imediat cum a ajuns la tron, în 1936, Regina a început să studieze istoria constituțională cu nimeni altul decât Henry Marten, un profesor renumit al Universității Eton din Anglia. Regina a învățat și franceză, muzică și literatură chiar de la specialiști, plus că l-a avut pe Arhiepiscopul de Canterbury drept profesor de religie.

foto: arhivă

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA