Kate Middleton, înlocuită de o urmașă a familiei românești Ghica la parada de St. Patrick`s Day

18 martie, 2024

Kate Middleton a fost înlocuită la parada St. Patrick`s Day! Prințesa de Wales a lipsit deoarece încă se recuperează după operația abdominală suferită în luna ianuarie.

Lady Ghika St  Patrick's Day Parade Profimedia (4) jpg

Kate Middleton, care este colonel onorific al Gărzilor Irlandeze (Irish Guards), a transmis, în schimb, un mesaj de Ziua Sfântului Patrick, având în vedere absența ei de la parada care a avut loc ieri, 17 martie.

Într-un videoclip distribuit pe contul oficial X, fostul Twitter, al Prințului și Prințesei de Wales, au transmis: „Happy St Patrick's Day!” alături de o o imagine de ansamblu a Gărzilor Irlandeze care repetau pentru parada lor anuală.

La evenimentul de anul acesta, Kate Middleton a fost înlocuită de Lady Ghika, soția generalului-maior al regimentului, Sir Chris Ghika. 

Înlocuirea ei de la parada de St. Patrick`s Day vine în contextul în care Prințesa de Wales s-a retras pentru o perioadă din viața publică după ce în ianuarie  a suferit o intervenție chirurgicală pentru o afecțiune necunoscută. Palatul Kensington a transmis că aceasta va reveni la angajamentele publice cândva după 17 aprilie și că atunci vor fi furnizate mai multe informații despre starea ei de sănătate.

Cine e Lady Ghika, care i-a luat locul lui Kate Middleton la parada de St. Patrick`s Day

Lady Ghika e soția românului Cristopher Ghika, strănepot al Marthei Bibescu. Generalul-maior Ghika a fost responsabil de organizarea din punct de vedere ceremonial a funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a, tot el participând în calitate de comandant al Household Division, la ceremonialul funerar al Prințului Philip. 

Generalul Ghika este descendent direct al familiei domnitoare românești Ghica. În prezent, Christofer John Ghika este comandantul Household Division din Irish Guards.

Christopher John Ghika este fiul prințului John Ghika (1928-2003), care a fost și el ofițer în armata britanică, tot în cadrul Irish Guards. Chris Ghika și-a început cariera militară în anul 1993, în cadrul regimentului de infanterie Irish Guards, unitate de elită care asigură inclusiv protecția familiei regale britanice. 

Irish Guards reprezintă regimentul de infanterie al armatei britanice încă din 1642 care asigură și misiunea de operațiuni și îndatoriri ale ceremonialelor militare. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (23) jpg
Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Ducesa Sophie la garden party  profimedia 0871197985 jpg