Kate Middleton sau Meghan Markle? Cine a influențat mai mult din punct de vedere vestimentar

2 septembrie, 2024

Atât Kate Middleton, cât și Meghan Markle au avut un impact major asupra lumii modei. Una dintre ele a reușit însă să inspire mai mult publicul feminin din punct de vedere al stilului vestimentar!

Meghan Markle și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg

Kate Middleton și Meghan Markle, care trăiesc la 8.000 de kilometri distanță una de cealaltă, sunt două dintre cele mai mari repere în ceea ce privește stilul vestimentar. Din Marea Britanie până în SUA, cele două au influențat fanii regali de sex feminin prin purtarea unor piese diferite de la diverse branduri și companii din întreaga lume, dar cine a avut cel mai mare efect asupra stilului? Prințesa Kate sau Meghan Markle?

Kate Middleton, care s-a alăturat oficial familiei regale britanice în 2011, a fost mult timp celebrată pentru stilul său impecabil. La fel ca cumnata sa, Meghan Markle a influențat, de asemenea, mulți fani, o geantă de la Strathberry pe care a purtat-o în 2017 epuizându-se pe site în 11 minute după ce imaginile cu ea au făcut furori pe internet. Kate Middleton este, de asemenea, cunoscută pentru faptul că a transformat peste noapte branduri mici în case de modă de succes.

Designerul Jennifer Chamandi, ale cărei tocuri elegante au fost purtate atât de Kate Middleton, cât și de Meghan Markle, a vorbit despre impactul acestora asupra mărcii sale.

După cum a scris publicația Harpers Bazaar, antreprenoarea a dezvăluit: „Creșterea notorietății brandului și a cererilor de informații a fost imediată, nu doar în Marea Britanie, ci mai ales în SUA”.

Meghan Markle, care s-a alăturat oficial familiei regale britanice în 2018, a ales o pereche de pantofi bicolori cu curea semnată de brand pentru o vizită la Școala Robert Clack din Dagenham în 2020. Prințesa Kate i-a urmat rapid exemplul și a purtat pantofii Lorenzo 105 din piele întoarsă neagră pentru o vizită la muzeul V&A în anul următor. Potrivit lui Chamandi, „efectul Kate” a fost „instantaneu”. Potrivit Daily Mail, Kate Middleton „a scos la lumină brandurile britanice cu mult înainte de Meghan”. Deși Meghan pare să fi impulsionat branduri precum Veja și Aquazurra, Kate Middleton ar fi stimulat industria modei din Marea Britanie cu aproximativ 1 miliard de lire sterline.

În 2022, Kate a fost, de asemenea, văzută purtând pantofii Alicia Camilla Elphick pentru un meci de polo caritabil. Deși erau deja unul dintre cei mai populari pantofi ai brandului, vânzările „au explodat” atunci când ea i-a purtat. Potrivit Harpers Bazaar, designerul Camilla a declarat: „La acel moment, stilul era oricum cel mai popular al nostru, dar când oamenii au văzut-o pe Kate purtându-l, s-a vândut complet”. 

În timpul pandemiei, care a început în martie 2020, look-urile purtate de Kate Middleton ar fi crescut cu 96% căutările de modă la nivel mondial. Potrivit lovethesales.com, ținutele lui Meghan Markle, în schimb, au înregistrat doar o creștere de 35 % a căutărilor globale din acea lună.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
Majestatea Sa Margareta vs Nicolae al Romaniei 3 (1) jpg
Sarah Ferguson   Instagram 01 jpg
Printesa Leonor la Scoala Navala de Marina   Profimedia, Instagram jpg
Charlene Monaco Facebook jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Regele Jigme Khesar, Gyalsey Jigme Namgyel, Jigme Ugyen Wangchuck, Printesa Sonam si Regina Jetsun Pema     Casa Regala din Bhutan 3 jpg
Harry și Meghan înainte de ziua Prințului 1, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
Printesa Anne   Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg