Kate Middleton și Mary a Danemarcei: două femei extraordinare și un destin la indigo

3 februarie, 2024

Amândouă erau două tinere ca atâtea altele, fără vreo urmă de origine nobilă, atunci când i-au cunoscut și s-au îndrăgostit de prinții lor și-au primit, la pachet cu aceste povești de dragoste, o existență extraordinară și cât se poate de publică.

Kate Middleton în vizită la Prințesa Mary, 2022, Profimedia (4) jpg

După ce-am admirat-o pe australianca Mary Donaldson devenind noua regină-consoartă a Danemarcei, vă invităm să descoperiți legătura extraordinară pe care soția lui Frederik al X-lea o împărtășește cu “geamăna” ei din Marea Britanie, la rândul ei viitoare regină, lovită în această perioadă de probleme de sănătate serioase. Kate a fost supusă unei operații abdominale complicate și va urma o recuperare de câteva luni la domiciliul din Windsor.

Experții regali trec dincolo de asemănarea fizică și punctează faptul că Mary, care este cu un deceniu mai în vârstă decât Kate și va sărbători în luna mai 20 de ani de mariaj cu Frederik, are aceeași atitudine față de casa regală daneză precum omoloaga ei din Anglia, susținându-și soțul fără să facă un pas greșit, dar strălucind mai mult decât el. 

Mary, care împlinește 52 de ani pe 5 februarie, și Kate, în vârstă de 42 de ani, au cucerit inimile publicului nu doar prin ținutele și atitudinile lor ireproșabile, ci și prin faptul că sunt soții loiale și mame devotate care-și pun familiile pe primul loc. „Mary este cu adevărat puterea din spatele tronului danez”, spune autorul regal danez Trine Villemann.

Amândouă sunt înalte, elegante și versate în relația cu mass-media

„Frederik este un tip simpatic și foarte popular, dar Mary este un mult mai bun comunicator și vorbitor public. Este mult mai plăcută decât restul familiei regale”, adaugă Trine. Emily Nash, editor regal al revistei britanice Hello!, care s-a alăturat celor două femei în februarie 2022, la un eveniment în Copenhaga, atunci când Kate a vizitat Danemarca, spune că „Mary și Kate au multe în comun: sunt mame a patru, respectiv trei copii, provin din afara familiei regale și-și duc viața în lumina reflectoarele. Amândouă sunt înalte, elegante și versate în relația cu mass-media și au o oarecare afecțiune una față de cealaltă”. Chiar și regretatul designer Karl Lagerfeld le numea pe cele două brunete „surori regale” datorită aspectului lor uimitor de similar și gustului lor comparabil în materie de modă.

Kate și Prințesa Mary profimedia 0780904555 jpg

Și mai este și trecutul celor două femei, unul care nu promite să le propulseze atât de sus, până la înălțimea unui titlul de regină. Părinții Prințesei de Wales, Michael și Carole Middleton, au lucrat la o companie aeriană înainte să-și deschidă propria afacere cu decorațiuni pentru petreceri. La rândul ei, Mary, născută în Tasmania, este cel mai mic dintre cei patru copii ai profesorului de matematică John Donaldson și ai secretarei universitare Henrietta (care a murit în 1997). Absolventă de Drept, Mary lucra ca agent imobiliar în Sydney când o întâlnire întâmplătoare în pub-ul Slip Inn – acolo unde Frederik ieșise la o bere cu fratele lui, Prințul Ioachim, vărul lor, Nikolaos al Greciei, și Prințesa Märtha Louise a Norvegiei, în timpul Jocurilor Olimpice din 2000 - i-a schimbat viața. Mary, care s-a descris ca fiind „o fată ce se îmbrăca numai în tricou și pantaloni scurți și adora să meargă desculță”, n-a știut că face cunoștință, în acea noapte, cu viitorul rege al Danemarcei. Și cu viitorul ei soț, în același timp...

De cealaltă parte, Kate și Prințul William s-au întâlnit pe când erau studenți la Universitatea St. Andrews din Scoția, relația lor îndelungată încununându-se cu nunta regală din aprilie 2011. „În multe feluri, Kate a avut o tranziție mai ușoară. Mary s-a mutat în Danemarca din cealaltă parte a lumii și a trebuit să învețe o nouă limbă și să se adapteze la un stil de viață și temperaturi complet diferite. Dar a reușit să-și construiască o nouă viață și, cu o îndemânare enormă, a învățat ce înseamnă să fii regină”, continuă Trine Villemann.

2 will harry meghan kate gettyimages 930949542 jpg jpeg

Similitudinile dintre cele două îi includ chiar și pe cumnații regali. Dacă relația soților de Wales cu Prințul Harry și Meghan Markle nu ne mai surprinde cu nimic, nu la fel de cunoscută este și tensiunea care domnește între Mary și cumnații ei din partea soțului. La fel ca William și Harry, Frederik și fratele lui mai mic, Joachim, au avut parte de meciurile lor. Și, ca un făcut, totul a început atunci când Joachim s-a căsătorit pentru a doua oară cu franțuzoaica Marie Cavallier, în 2008. Încă de pe-atunci, presa daneză a scris că Mary și Marie se află într-un „război cât se poate de serios”, soția lui Joachim nefiind deloc încântată să stea în umbra viitoarei regine. Sună cunoscut? Iar când fosta regină Margrethe i-a deposedat pe copiii lui Joachim și-ai lui Marie de titlurile lor regale, amărăciunea a fost și mai greu de înghițit. Iar resentimentele celor doi cumnați față de preferații suveranei, foarte dificil de ascuns. Faptul că Joachim a luat parte la proclamarea fratelui său ca rege, fără să fie însoțit de geloasa Marie, spune multe...

Crize maritale asemănătoare

​Dar cea mai interesantă parte despre care o să vorbim este decența cu care Mary și Kate au trebuit să gestioneze două crize maritale care-au ținute primele pagini ale ziarelor. Pe 14 ianuarie, un spatele acelui sărut lung și apăsat cu care Mary și Frederik și-au surprins admiratorii, când au fost proclamați suverani, se ascunde o dramă sentimentală care-a trebuit să fie rezolvată rapid și-n spatele ușilor închise, după anunțul abdicării Reginei Margrethe a II-a. Se zvonește că mama regelui a decis să renunțe la tron pentru a salva, în felul acesta, căsnicia noului cuplu suveran, pe fondul acuzațiilor că Frederik ar fi avut o aventură cu mondena mexicancă Genoveva Casanova, în luna octombrie a anului trecut. 

Cu toate acestea, se spune că noul rege n-ar fi călcat strâmb doar în această situație și că proaspăta regină este pe deplin conștientă că Frederik are sau a avut amante. Numai că, de data aceasta, chipeșul ei soț a fost prins în fapt și-a apărut în toată presa internațională, lucru care a umilit-o pe Mary mai mult decât faptul că știa că este înșelată.

Puțini știu că, înainte să se așeze la casa lui alături de australianca Mary Donaldson, în 2004, lui Frederik i se spunea „Prințul Moștenitor Casanova”, ca urmare a numeroaselor lui relații cu manechine și vedete pop. Deși și-a mai cizelat, ulterior, imaginea de petrecăreț, actualul rege nu s-a potolit nici după nuntă. În 2008, Frederik a fost dat afară dintr-un club de noapte pentru adulți, după o „sesiune sălbatică pe ringul de dans”. Apoi, presa australiană a mai scris, peste câțiva ani, că viitorul rege a fost filmat dansând într-un club de noapte din Copenhaga cu o blondă misterioasă, cu câteva zile înainte de botezul gemenilor săi, în 2011.

La rândul ei, Kate a suferit în culise din cauza unui zvon (sau realitate) care-a făcut deliciul tabloidelor britanice în ultimii ani: cel al presupusei aventuri a Prințului William cu vecina și prietena lui de familie, Rose Hanbury. Kate Middleton și Rose Hanbury au fost considerate cele mai bune prietene timp de ani buni și chiar au fost văzute socializând la numeroase evenimente. Cu toate acestea, după ce Kate și Rose s-au îndepărtat în mod misterios una de cealaltă, au urmat și zvonurile cum că motivul ar fi fost aventura celei din urmă cu Prințul William. Se pare că lucrurile au revenit la normal între cele două femei care sunt vecine în Norfolk, acolo unde Prinții de Wales dețin reședința Anmer Hall, și că declicul a fost reîntâlnirea lor la încoronarea Regelui Charles, din mai anul trecut. 

Printesa Kate Middleton si Rose Hanbury   profimedia 0292149978 jpg

Dar Mary și Kate știu foarte bine ce se așteaptă de la ele: să nu se plângă. Să nu lase la vedere dramă sau urme de lacrimi pe chipurile lor, cu riscul de-a părea robotice și lipsite de umanitate. Sau poate că-s mai inteligente și, de ce nu, mai calculate decât am crede noi și știu că au mai mult de pierdut decât de câștigat dacă-și înfruntă destinul? 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG