La ce viciu a renunțat Regina Margrethe a Danemarcei abia acum, la 83 de ani?

28 iunie, 2023

Ultimele probleme de sănătate, care au culminat cu o operație în februarie, a făcut-o să renunțe la acest obicei pe care l-a început la 17 ani.

Regina Margrethe a II a a Danemarcei in 2023   pagina oficiala (2) jpg

O vorbă spune că niciodată nu este prea târziu să faci unele schimbări, iar asta trebuie să fi crezut și Regina Margrethe a Danemarcei când, la 83 de ani, a decis să renunțe la fumat după mai bine de 66 de ani în care a stat cu țigara între degete. Suverana daneză, singura femeie monarh în funcție din lume, nu a mai apărut fumând în public de multă vreme, dar până acum nici nu a încercat niciodată să renunțe la acest obicei.

Regina și-a aprins prima țigară când avea doar 17 ani și abia la bătrânețe a decis să renunțe la tutun. Acest lucru a fost relatat în revista daneză ”Her&Nu” și confirmat de Casa Regală prin intermediul lui Lene Balleby, șefa de comunicare a Familiei Regale. Se pare că suverana a decis să își îmbunătățească starea de sănătate cu puțin timp înainte de operația la coloană din februarie, renunțând la acest viciu pentru a reduce riscul complicațiilor legate de intervenție, cum ar fi infecții, probleme pulmonare ori ca rana de la operație să se vindece mai greu.

Într-un interviu acordat la începutul acestui an pentru ”Weekendavisen”, ea a spus despre fumat că "sunt atât de bătrână acum încât nu mai contează". Cu toate acestea, sfaturile medicale primite în urma operației au făcut-o să se răzgândească. Regina nu mai fumează țigări nefiltrate Karelia. "Cred că lucrul minunat la aceste țigări este că le fac pe toate celelalte să aibă un gust de nimic. Când eram tânără, fumam țigări englezești Virginia, dar când a murit tatăl meu, mi-am dat seama că erau mai tari decât bune", a spus ea în interviu.

Prințul Henrik, răposatul său soț, s-a lăsat de fumat după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar în 1997. Deși boala nu a evoluat, șocul pe care l-a avut l-a făcut să renunțe definitiv la fumat. Potrivit însăși suveranei, mama sa, Regina Ingrid, a murit la vârsta de 90 de ani și a fumat "până la capăt", la fel ca soțul ei, Frederic al IX-lea, care a fost fidel pachetului său de Chesterfield. Părinții ei i-au dat primul fum în 1957: "Tatăl și mama mea au fumat pe tot parcursul copilăriei mele și într-o zi m-au întrebat dacă vreau o țigară", a povestit ea în memoriile sale.

FOTO: Casa Regală



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG