La convine sau nu, copiii regali trebuie să respecte aceste tradiţii de Crăciun

18 decembrie, 2018
23 gettyimages 483469553 jpg jpeg

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, aşadar pregătirile pentru sărbătoarea Naşterii Domnului sunt în toi şi în sânul familiei regale britanice. Însă nu toate activităţile pe care cei mai mici membri ai monarhiei britanice le au de bifat în timpul sărbătorilor de iarnă sunt distractive! De fapt, unele sunt chiar plictisitoare, iar altele, ciudate de-a dreptul. Dar neapărat obligatorii!

Discursul Reginei

image

Cu siguranţă că un joc ar fi de preferat pentru prichindei decât să stea şi să asculte urările pe care până şi cineva atât de important precum Regina Elisabeta a-II-a le are de făcut la final de an poporului britanic. Dar, după cum aţi ghicit deja singuri, micuţii nu au de ales şi sunt puşi, de părinţii lor, în faţa televizorului pentru a urmări discursul Reginei către naţiune. Iar, după ce Majestatea Sa îşi încheie alocuţiunea, copiii fug repede să facă un puzzle sau merg afară la joacă, pur şi simplu.   

Slujba din ziua de Crăciun

image

Părinţii a trei copii, Ducii de Cambridge sunt nelipsiţi de la slujba de Crăciun, iar odorurile lor le urmează exemplul, fie că vor, fie că şi-ar dori să facă altceva mai amuzant în schimb. Şi anul acesta Kate şi William vor fi prezenţi în biserică de Naşterea Domnului, în Berkshire, unde sunt părinţii Middleton, sau în altă parte. Iar Prinţii George şi Louis şi Prinţesa Charlotte îi vor însoţi negreşit.

image

Vizita la Moşu’

image

Ei da, în sfârşit o activitate pe placul celor mici! Se pare că Prinţul George s-a întâlnit, pentru prima dată, cu Moş Crăciun în 2014, în Thursford, Norfolk. Prinţesa Charlotte nu se născuse încă la acea vreme, însă anul acesta cu siguranţă că îşi va însoţi fratele mai mare în vizită la Moş Crăciun, iar fratele lor mai mic, Louis, e posibil să fie şi el prezent la Santa’s Magical Journey, din ajunul Crăciunului.  

Cadouri peste cadouri

image

Ca mai toate familiile, membrii monarhiei britanice îşi oferă reciproc cadouri, însă familia regală face acest lucru în Ajunul Crăciunului, nu de Crăciun. Toţi nepoţii şi stră-nepoţii Reginei se vor afla la Sandringham House din Norfolk, unde vor împodobi bradul şi îşi vor deschide apoi cadourile. Cei mici vor primi, evident, cadouri mai consistente decât adulţii, însă nimeni nu este uitat de Moş.

Fotbal între fraţi

image

Una dintre tradiţiile regale din Ajunul Crăciunului este meciul de fotbal al fraţilor William şi Harry, care - împreună cu prietenii, familia şi chiar personalul de la Sandringham – încing o distracţie de zile mari pe terenul de sport.

Un zâmbet pentru Moşu’

image

Membrilor familiei regale le-a intrat în obicei ca, de Crăciun, să fie fotografiaţi pentru a li se face portretul, care este pus ulterior pe felicitarea de Crăciun. Aceste felicitări sunt apoi trimise celorlalţi membrii ai familiei, dar nu înainte de-a deveni chiar publice. Mai ţineţi minte cât de adorabil era Prinţul Georege în portretul lui din 2014?

Coroane de hârtie

image

Nu e nicio metaforă, coroanele de hârtie chiar sunt la mare căutare în rândul familiilor britanice – deci şi printre copiii regali – în timpul sărbătorilor de iarnă. De fapt, tradiţia de a purta aşa ceva datează încă din anii 1900, când coroanele de hârtie erau umplute cu bunătăţi pentru purtător şi pentru cei din preajma lui. Încă de acum mai bine de un secol, membrii familiei regale poartă şi ei coroanele din hârtie de sărbători, adică atunci când îşi deschid cadourile sau chiar la cina de Crăciun.

image


Recente pe Ok! Magazine

ferg20 jpg
ope3 jpg
Regina Rania și Prințesa Iman jpg
Elisabeta și Philip2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
meghan markle 1 jpg
mei jpg
Regina Rania în SUA jpg
diana si andrew profimedia 0595571834 jpg
Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE
william84 jpg
3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg
Prinţesa Diana
sarah86 jpg
FotoJetEle jpg
charles37 jpg
william harry 2 jpg
eg2 jpg