La Madrid, Majestatea Sa Margareta l-a vizitat şi pe vărul său, Regele Felipe al Spaniei

27 septembrie, 2023

Ca de fiecare dată când se află în Spania, cuplul regal român nu ratează o întâlnire cu Felipe şi Letizia, de care sunt foarte apropiaţi.

Majestatea Sa Margareta, Principele Radu, Regele Felipe al Spaniei si Regina Letizia   Casa Majestatii Sale (2) jpg

Custodele Coroanei române şi suveranul spaniol sunt veri buni şi apropiaţi, graţie relaţiei speciale pe care Regele Mihai I o avea cu Regina Sofia a Spaniei. Aceasta s-a născut la Atena ca fiică a Regelui Paul, fratele Reginei Elena a României. În 1948, Sofia, pe atunci doar un copil, i-a fost domnişoară de onoare Regelui Mihai la căsătoria cu Ana, Prinţesă de Bourbon-Parma. Iar în anii exilului, Regina Sofia a păstrat o relaţie foarte apropiată cu Familia Regală română. Totodată, Regina Sofia a fost prezentă la Bucureşti în 2011 la evenimentele prilejuite de împlinirea de către Regele Mihai a vârstei de 90 de ani. De altfel, se ştie că fostul suveran avea o relaţie specială cu Regina Sofia a Spaniei, care îl numea „vărul meu preferat”. „Nu ne apropie doar relația de rudenie, ci și destinul istoric. La fel ca și noi, regina Sofia știe ce înseamnă exilul", spunea Regele Mihai I.

În amintirea acelor vremuri, Majestatea Sa Margareta şi Regele Felipe al Spaniei au păstrat o strânsă relaţie, văzându-se des în călătoriile în Peninsula Iberică ale cuplului regal român.

Şi acum, când Custodele Coroanei şi Principele Radu se află pentru câteva zile la Madrid, au fost primiţi la Palatul Zarzuela, în cadrul unei întâlniri cu caracter privat. La întâlnire, Majestatea Sa a purtat un compleu format din pantaloni şi sacou din brocart croit pe drept, fără revere, în nuanţe tomnatice de bej şi camel.

Ieri, mai înainte de-a se revedea cu Felipe şi Letizia, cei doi au mers la Grădina Botanică din capitala spaniolă, unde Majestatea Sa Margareta a plantat un bujor românesc, pus la dispoziție de Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, drept simbol al legăturilor dintre cele două țări europene.

FOTO: Casa Majestăţii SaleRecente pe Ok! Magazine

Kate Middleton acuzată de rasism foto profimedia 0825740666 jpg
Printul William si Printesa Kate la Royal Variety Performance   GettyImages 1813805244 jpg
Ducesa Sophie (9) jpg
Kate, William, Victoria și Daniel, Profimedia jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Castelul Windsor a fost decorat de Crăciun (4) jpg
Majestatea Sa Margareta, Principele Radu si Principesa Sofia la Seara Curajului Civic la Palatul Regal   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (14) jpeg
Prințul Louis și familia regala britanica la Trooping The Colour 17 iunie 2023 FOTO Profimedia (6) jpg
Meghan Markle, Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printesa Leonor  (1) jpg
Kate Middleton in serialul The Crown jpg
Contele Nikolai de Monpezat și familia, Profimedia jpg
Omid Scobie, Profimedia jpg
Meghan, Camilla și Kate la înmormântarea Reginei, 2022, GettyImages 1425178231 jpg
Kate Middleton nu a purtat robă de ceremonie în Scoția (3) jpg
Harry şi Meghan FOTO Profimedia
Regina Elisabeta si Regele Charles jpg
Printul William oportunist jpg