La mulţi ani, Regina Elisabeta! 91 de ani de viaţă, în imagini inedite de arhivă

21 aprilie, 2017
elisabeta ok jpeg

Cea mai recent─â apari┼úie a reginei, de Pa┼čte.

├Än urm─â cu 91 de ani, pe 21 aprilie 1926, venea pe lume prima n─âscut─â a cuplului regal format din Prin┼úul Albert, viitorul rege George al VI-lea, ┼či so┼úia sa, Elizabeth. Nimeni nu se a┼čtepta pe atunci ca prin┼úesa Elizabeth Alexandra May s─â fie ├«ncoronat─â vreodat─â regin─â a Angliei, at├ót timp c├ót exista un alt mo┼čtenitor de drept al tronului care putea avea, la r├óndul lui, urma┼či. Este vorba despre Prin┼úul Edward, care avea s─â abdice din dragoste pentru o femeie inacceptabil─â.

Elisabeta, al─âturi de bunica sa, Regina Mary

La patru ani distanţă, tănârul cuplu a fost binecuvântat cu o altă fetiţă, Margaret Rose, cea care avea să părăsească această lume înaintea surorii ei mai mari, la 72 de ani.

Lilibet, a┼ča cum era alintat─â regina, ┼či sora sa au fost foarte apropiate ├«n copil─ârie, f─âr─â s─â se g├óndeasc─â c─â responsabilit─â┼úile diferite din viitor vor pune ceva distan┼ú─â ├«ntre ele.

Margaret (1930- 2002) ┼či Elizabeth (dreapta) ├«n 1948

La v├órsta de 13 ani, Elisabeta avea s─â-l ├«nt├ólneasc─â pe cel care avea s─â-i devin─â consort ┼či confident, Prin┼úul Philip al Greciei ┼či al Danemarcei, ajuns ast─âzi la v├órsta de 94 de ani. Un veri┼čor mai ├«ndep─ârtat al Elisabetei, t├ón─ârul ├«nalt ┼či blond ┼či deosebit de chipe┼č studia la colegiul naval, ├«ns─â nu avea o situa┼úie financiar─â prea str─âlucit─â.

Pe 20 noiembrie 1947, la doar 21 de ani, prinţesa Elisabeta devenea soţia acestui prinţ străin, fără regat, iar un an mai târziu, pe 14 noiembrie 1948, venea pe lume prinţul Charles, primul dintre cei patru copii ai cuplului.

Cu Prinţul Philip, în 1952

Alături de fiul ei, Charles, în 1967

Ast─âzi, familia reginei num─âr─â nu mai pu┼úin de opt nepo┼úi ┼či cinci str─ânepo┼úi, dup─â 69 de ani de mariaj. Iar micu┼úii prin┼úi George ┼či Charlotte, copiii lui William, sunt nu doar r─âsf─â┼úa┼úii unui regat, c├ót ┼či ai unei ├«ntregi lumi.

Momentul în care Elisabeta avea să fie încoronată, la doar 27 de ani, în anul 1953, după moartea prematură a Regelui George al VI-lea, avea să fie urmărit de 200 de milioane de telespectatori.

Nu ┼čtim c├ó┼úi dintre cei care au apucat acele vremuri s-ar fi a┼čteptat ca eroina film─ârii de atunci s─â devin─â regina cu cea mai longeviv─â domnie, de 64 de ani. ┼×i c─â urma┼čul ei la tron, prin┼úul Charles, va ajunge la v├órsta pension─ârii, f─âr─â ca nimeni s─â i se adreseze cu Majestatea Sa. La v├órsta de 67 de ani, mai exact.

Elisabeta, în 1954

Alături de Philip, într-un turneu regal din 1954

La un concert în Londra, în 1951

Foto: Getty Images, FacebookRecente pe Ok! Magazine

Letizia Teatro Real jpg
diana profimedia 0646169092 jpg
Meghan Markle la Invictus (3) jpg
Mircea Grigore Carol Lambrino fiul lui Carol al II lea si al Ioanei Zizi Lambrino (3) jpg
charles21 jpg
Leti (7) jpg
Prin┼úesa mo┼čtenitoare Victoria a Suediei Lisbon (3) jpg
printul charles jpg
andrew4 jpg
Principele Nicolae și Alina 23 jpg
regina profimedia 0703482714 jpg
Regina Elisabeta jubileu jpg
beatrice profimedia 0700806593 jpg
Prin┼úul mo┼čtenitor Frederik al Danemarcei ┼či prin┼úesa Mary OK Mag jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag jpg
Printul Paul nu a fost recunoscut niciodata de Regele Mihai jpg
Prin╚Ťesa Beatrice de York ╚Öi so╚Ťul Edoardo Mapelli Mozzi jpg
Kate Ziua Armatei (2) jpg