„Liniște deplină”. De ce Regele Charles a încetat să mai răspundă la apelurile Prințului Harry

1 august, 2024

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a încetat să mai răspundă la apelurile telefonice ale fiului său, Prințul Harry, ajungându-se la o „tăcere totală” între cei doi, potrivit unor speculații apărute recent.

Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg

De când Prințul Harry s-a grăbit să ajungă în Marea Britanie pentru a se întâlni cu tatăl său, Regele Charles, după ce monarhul a dezvăluit diagnosticul său de cancer în februarie, comunicarea lor s-a înrăutățit din cauza disperării fiului pentru siguranța familiei sale, a declarat o sursă pentru People.

„I se spune că tatăl său e 'indisponibil în acest moment'”, a declarat unul dintre prietenii Prințului Harry pentru publicația britanică. „Apelurile lui rămân fără răspuns. A încercat să ia legătura cu familia regală cu privire la sănătatea regelui, dar și acele apeluri rămân fără răspuns.”

Prințul Harry, care a fost îngrijorat pentru siguranța soției sale, Meghan Markle, și a copiilor lor minori, prințul Archie și prințesa Lilibet, i-ar fi cerut ajutorul tatălui său, Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, în ceea ce privește restabilirea echipei lor de securitate în Marea Britanie.

„Harry este speriat și simte că singura persoană care poate face ceva în această privință este tatăl său”, a declarat un insider regal pentru People, în timp ce o altă sursă apropiată situației a declarat: «Harry este hotărât să își protejeze propria familie cu orice preț». Cu toate acestea, o sursă de la palat a susținut că ideea că securitatea ducelui se află doar în mâinile lui Charles este „total incorectă”. Înstrăinarea dintre Prințul Harry, 39 de ani, și familia regală a început atunci când el și ducesa de Sussex, 42 de ani, au renunțat la îndatoririle lor regale în 2020 și s-au mutat în America.

Din cauza deciziei lor de a pleca, cuplului i-au fost retrase măsurile de securitate. În 2022, s-a dezvăluit că Harry a declarat că „nu se simte în siguranță” călătorind în Regatul Unit fără ajutorul securității, după ce a solicitat guvernului britanic să ofere protecție suplimentară atunci când el și familia sa călătoresc în țara sa natală. Avocații au susținut că el și familia sa aveau nevoie de mai multă protecție deoarece „au fost supuși unor amenințări neonaziste și extremiste bine documentate”. Doi ani mai târziu, Prințul Harry împărtășește aceleași sentimente, deoarece a dezvăluit la începutul acestei luni că era „încă periculos” să o ia pe Meghan Markle înapoi în Regatul Unit.

Cu toate acestea, în februarie, Înalta Curte din Londra a decis că Prințul Harry și familia sa, adică Meghan Markle și copiii, nu vor putea folosi protecția poliției finanțată din taxe atunci când vizitează Marea Britanie. 

Foto. Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
Majestatea Sa Margareta vs Nicolae al Romaniei 3 (1) jpg
Sarah Ferguson   Instagram 01 jpg
Printesa Leonor la Scoala Navala de Marina   Profimedia, Instagram jpg
Charlene Monaco Facebook jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Regele Jigme Khesar, Gyalsey Jigme Namgyel, Jigme Ugyen Wangchuck, Printesa Sonam si Regina Jetsun Pema     Casa Regala din Bhutan 3 jpg
Harry și Meghan înainte de ziua Prințului 1, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto Royal Family jpg
Meghan Markle reguli încălcate (2) jpg
Printesa Anne   Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg