Majestatea Sa Margareta a deschis porţile domeniului Săvârşin. Ce artişti au onorat invitaţia sa?

29 aprilie, 2024

Inspirată de vărul său, Regele Charles al Marii Britanii, care a lăsat publicul să-i vizite reşedinţa de suflet, Highgrove House & Garden, fiica Regelui Mihai a permis vizitarea domeniului de suflet al tatălui său.

Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu, de Florii, la Săvârşin. FOTO: Casa Majestăţii Sale
Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu, de Florii, la Săvârşin. FOTO: Casa Majestăţii Sale

La fel ca şi Castelul Peleş şi domeniul de la Sinaia, publicul poate vizita, într-un anumit orar, Palatul Elisabeta şi domeniului regal Săvârşin, aflate în proprietatea Familiei Regale Române. 

Astfel, începând de sâmbătă, 4 mai 2024, Majestatea Sa Margareta a permis ca Satul Regal, Casa Ceaiului, Muzeul Automobilului, Atelierul Auto al Regelui Mihai și Magazinul de Suveniruri să poată fi vizitate din mai până în octombrie, în fiecare săptămână, în zilele de sâmbătă și duminică, între ora 9.00 și ora 18.00. 

Totodată, Parcul Regal poate fi vizitat numai cu înscriere prealabilă,  după un program care poate fi citit pe website-ul Săvârșin Regal, în prezența unui ghid, în grupuri organizate, doar la ora 11.00, la ora 13.00 și la ora 15.00.

Şi, odată cu deschiderea domeniului, Familia Regală a găzduit, pentru al doilea an consecutiv, şi un mic târg de Florii. Astfel, în zilele de sâmbătă, 27 aprilie, și duminică, 28 aprilie, pe Domeniul Regal Săvârșin s-a desfășurat festivalul de tradiții și meșteșuguri populare „Suflet de România”, ajuns la a doua ediție.

În prima zi a târgului, Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au vizitat standurile producătorilor și meșteșugarilor sosiți la târg, degustând bucate tradiționale și bucurându-se de frumoase obiecte de artizanat. Anul acesta au expus produsele lor peste cincizeci de producători locali din diverse părți ale țării. Lor li s-au alăturat meșteșugari în lemn, lut, ceramică, sticlă, bijutieri, cofetari și brutari, precum și asociații conducând diverse ateliere de creație.

Iar pe scena festivalului, publicul a avut parte de o cuvântare a părintelui Constantin Necula, de recitalurile susţinute de Narcisa Suciu, Ducu Bertzi, Vasile Șeicaru și Florin Chilian şi câteva numere de dans şi cântec popular prezentate de ansamblurile populare din regiune.

FOTO: Daniel Angelescu/Casa Majestăţii Sale



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle și Prințul Harry Foto GettyImages jpg
Regele Frederik și Regina mary foto colaj jpg
Meghan Markle Nigeria Foto GettyImages Profimedia jpg
Kate Middleton, Eurovision, Profimedia (2) jpg
George, Charlotte, Louis, Wales, GettyImages (3) jpg
Prințul Charles, Prințesa Diana  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton și Prințul William jpg
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (4) jpg
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (6) jpg
Prințul Harry Meghan Markle Foto Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary nuntă Foto Getty Images (1) jpg
Regele Charles si Printul William Foto GettyImages (3) jpg
Rose Hanbury, Marchiză de Cholmondeley, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton și Camilla la Trooping The Colour 2023, Getty (1) jpg
Peter Philips, Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia jpg
Meghan Markle și Harry în Nigeria GettyImages 2152632644 jpg
Nicolae și Alina ai României în port popular 2 jpg
FotoJet Zara jpg