Majestatea Sa Margareta, apariție inedită într-o ținută de inspirație etno la Luxemburg

23 mai, 2024

Aflată într-o vizită de trei zile în Marele Ducat al Luxemburgului, Custodele Coroanei a ales pentru garderoba sa o rochie cu motiv tradițional românesc, ca simbol al mândriei naționale.

 Cuplul regal la întâlnirea cu românii din Luxemburg. FOTO: Gina Ștefan, AGERPRESS/Casa Regală
Cuplul regal la întâlnirea cu românii din Luxemburg. FOTO: Gina Ștefan, AGERPRESS/Casa Regală

Ieri a fost o nouă zi plină pentru Majestatea Sa Margareta și Principele Radu, care au avut de bifat mai multe deplasări în Luxemburg. Însoțiți de ambasadorul României, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat Universitatea Luxemburg, atât zona de Learning Centre, cât și biblioteca universitară și, în final, Maison du Savoir - unde oaspeții regali s-au întâlnit cu profesori și studenți ai universității și au purtat un dialog pe tema contribuției României la Uniunea Europeană și NATO și la sprijinirea Republicii Moldova pe drumul european.

Tot miercuri, cuplul regal român a vizitat școala Notre Dame Sainte-Sophie din Luxemburg, cu o tradiție de aproape patru secole și cu elevi din 50 de țări ale lumii, caresunt îndrumați din ciclul primar și până la cel liceal. În Capelă, Majestatea Sa și Principele Radu au asistat la un recital de poezie și muzică susținut de elevii români ai școlii, după care au vizitat laboratoarele, sălile de studiu și sălile de sport ale școlii.

Pe seară, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au avut bucuria unei frumoase și emoționante întâlniri cu comunitatea de români din Marele Ducat al Luxemburgului, la Centrul Cultural Scheiss. În sala mare, în prezența ambasadorului Livia Rusu, a fost vernisată expoziția Agenției Naționale de Știri AGERPRES dedicată aportului Familiei Regale la aderarea României în NATO și Uniunea Europeană. 

Interesantă a fost apariția Majestății Sale într-o ținută de inspirație etno, o rochie neagră cu o altiță albă aplicată, în stilul celor create de designerul român Adrian Oianu. Totodată, setul de bijuterii, format din cercei și colier cu flori, pare un produs handmade, fin lucrat, probabil dintre cele care au fost expuse la Târgul de Florii organizat pe domeniul Castelului Săvârșin, unde au fost invitați să participe diverși meșteri populari și creatori de frumos.

FOTO: Gina Ștefan AGERPRES/Casa Majestății Sale, Claudiu Petringenaru TVR/ Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (1) jpg
Margareta a României cu Principele Radu la nunta lor foto Facebook jpg
Kate Middleton, Prințul William  sursa foto   GettyImages jpg
Kate și William, Wales, Getty (4) jpg
Printul William   GettyImages 2152220099 jpg
Printul Andrew si Sarah Ferguson   profimedia 0659279551 jpg
Prințesa Elisabeth a Belgiei Foto Profimedia jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (2) jpg
Meghan Markle în 2019, Profimedia jpg
Prințesa Anne și Andrew Parker Bowles, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton foto Instagram png
Alina Maria și Regina Letizia colaj jpg
Printesa Elisabeta, Regina Paola, Regele Albert, regina Mathilde si Regele Philippe al Belgiei de Ziua Nationala   Casa Regala (3) jpg
Prințesa Eleonore, Prințul Gabriel, Regina Mathilde, Regele Philippe, Prințesa Elisabeth, Prințul Emmanuel Foto Getty Images jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
Prințul Felix al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză jpg
Zara Tindall la Jocurile Olimpice de la Londra 2012   GettyImages 145106184 jpg
Kate Middleton și Prințul George Foto Getty Images jpg