Majestatea Sa Margareta, apariție inedită într-o ținută de inspirație etno la Luxemburg

23 mai, 2024

Aflată într-o vizită de trei zile în Marele Ducat al Luxemburgului, Custodele Coroanei a ales pentru garderoba sa o rochie cu motiv tradițional românesc, ca simbol al mândriei naționale.

 Cuplul regal la întâlnirea cu românii din Luxemburg. FOTO: Gina Ștefan, AGERPRESS/Casa Regală
Cuplul regal la întâlnirea cu românii din Luxemburg. FOTO: Gina Ștefan, AGERPRESS/Casa Regală

Ieri a fost o nouă zi plină pentru Majestatea Sa Margareta și Principele Radu, care au avut de bifat mai multe deplasări în Luxemburg. Însoțiți de ambasadorul României, Custodele Coroanei și Principele Radu au vizitat Universitatea Luxemburg, atât zona de Learning Centre, cât și biblioteca universitară și, în final, Maison du Savoir - unde oaspeții regali s-au întâlnit cu profesori și studenți ai universității și au purtat un dialog pe tema contribuției României la Uniunea Europeană și NATO și la sprijinirea Republicii Moldova pe drumul european.

Tot miercuri, cuplul regal român a vizitat școala Notre Dame Sainte-Sophie din Luxemburg, cu o tradiție de aproape patru secole și cu elevi din 50 de țări ale lumii, caresunt îndrumați din ciclul primar și până la cel liceal. În Capelă, Majestatea Sa și Principele Radu au asistat la un recital de poezie și muzică susținut de elevii români ai școlii, după care au vizitat laboratoarele, sălile de studiu și sălile de sport ale școlii.

Pe seară, Majestatea Sa și Alteța Sa Regală au avut bucuria unei frumoase și emoționante întâlniri cu comunitatea de români din Marele Ducat al Luxemburgului, la Centrul Cultural Scheiss. În sala mare, în prezența ambasadorului Livia Rusu, a fost vernisată expoziția Agenției Naționale de Știri AGERPRES dedicată aportului Familiei Regale la aderarea României în NATO și Uniunea Europeană. 

Interesantă a fost apariția Majestății Sale într-o ținută de inspirație etno, o rochie neagră cu o altiță albă aplicată, în stilul celor create de designerul român Adrian Oianu. Totodată, setul de bijuterii, format din cercei și colier cu flori, pare un produs handmade, fin lucrat, probabil dintre cele care au fost expuse la Târgul de Florii organizat pe domeniul Castelului Săvârșin, unde au fost invitați să participe diverși meșteri populari și creatori de frumos.

FOTO: Gina Ștefan AGERPRES/Casa Majestății Sale, Claudiu Petringenaru TVR/ Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William, Kate Middleton și copiii  foto   Profimedia jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles si Regina Camilla la Trooping the Colour 2024  profimedia 0881837144 jpg
Kate Middleton, Prințul George, Prințesa Charlotte, Prințul Louis  foto   Profimedia jpg
Charles la Trooping the colour 2024, Profimedia (2) jpg
Kate Middleton Foto Profimedia (7) jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
Prințesa Diana la Trooping the Colour 1981 profimedia 0695599602 jpg
Kate Middleton și Camilla la Trooping The Colour 2023, Getty (2) jpg
Kate Middleton foto Instagram png
Eliza Spencer și Amelia Spencer, GettyImages jpg
Zara și Mike Tindall, 13 iunie, GettyImages (1) jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
Margareta a României la Palatul Elisabeta foto Facebook jpg
Infanta Sofia si Regele Felipe   Casa Majestatii Sale jpg
William, GettyImages (1) jpg
Lady Louise, GettyImages (2) jpg
Prințul Harry Meghan Markle Nigeria Foto Profimedia (1) jpg