Majestatea Sa Margareta împlineşte 70 de ani. Iată 70 de lucruri inedite despre ea

26 martie, 2019
1 majestatea sa margareta regele mihai 1 jpg jpeg

Familia Regală o sărbătoreşte pe fiica cea mare a Regelui Mihai, Custodele Coroanei, care păşeşte astăzi pragul celui de-al şaptelea deceniu de viaţă.

Majestatea Sa Margareta – prima femeie aflată la conducerea Casei Regale a României, a dinastiei şi a familiei regale autohtone, suverană şi custode al Coroanei României, fiică de Suveran al Regatului României, nepoată a monarhilor noştri, Carol al II-lea şi a Reginei-mamă Elena a României, precum şi nepoată a suveranilor României Mari, auguştii Ferdinand I şi Maria – împlineşte astăzi vârsta de 70 de ani.

21 majestatea sa margareta regele mihai 20 jpg jpeg

Custodele Coroanei române s-a născut în exil, la Laussane, Elveţia, la 26 martie 1949, la mai puţin de un an după ce Mihai I fusese forţat să abdice şi să părăsească patria.

Prima fiică a Regelui Mihai şi a Reginei Ana, Majestatea Sa Margareta a fost botezată în rit ortodox şi a primit numele bunicii sale materne, Margareta a Danemarcei.

Prin părinţii, bunicii şi străbunicii săi şi prin descendenţa sa şi arborele genealogic, Majestatea Sa se înrudeşte astăzi cu toate capetele încoronate ale Europei şi cu majoritatea familiilor regale de pe continent – „cu cea britanică, rusă, spaniolă, daneză, italiană, belgiană, austriacă, norvegiană, olandeză, cu Marii duci de Luxemburg, dar şi cu Familiile Regale din Portugalia, Grecia, Serbia şi Bulgaria”. De asemenea, prin ceremonialul de botez, Custodele Coroanei a devenit membru al Bisericii Ortodoxe prin săvârşirea tainei, în 1949, de către Principele Philip al Marii Britanii, Duce de Edinburgh şi Regele Pavlos al Greciei, reprezentat fiind la ceremonie de către sora sa, bunica Majestăţii Sale Margareta, Regina-mamă Elena a României.

În cadrul unui proiect realizat pentru Televiziunea Română de Camelia Csiki, cu ocazia zilei de naştere a Majestăţii Sale, aflăm 70 de lucruri inedite despre aniversata de azi a Familiei Regale.

Ca de exemplu, că numele de alint care i s-a dat la naştere a fost Bunny (Iepuraş).

10 majestatea sa margareta regele mihai 12 jpg jpeg

Ori că a primit educaţie regală de la două bunici din colţuri diferite ale Europei: de l Regina-mamă Elena a României, care locuia în Italia, şi de la Principesa Françoise Louise Marie Hélène a Danemarcei.

5 majestatea sa margareta regele mihai 3 jpg jpeg

Primele amintiri le are de la vârsta de 3 ani, când a locuit cu familia într-un conac vechi din Marea Britanie, al unui prieten al Regelui Mihai.

În fiecare noapte, la ora 3.00, o vizita o fantomă prietenoasă, o femeie în alb care o invita să se joace.

Părinţii săi au pus pe picioare o fermă unde creşteau 700 de păsări.

11 majestatea sa margareta regele mihai 19 jpg jpeg

Iată şi alte detalii inedite despre viaţa Majestăţii Sale Margareta.Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles al III lea în Sandringham, Profimedia (3) jpg
Printesa Kate Middleton si Rose Hanbury  profimedia 0292149991 jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0826008274 jpg
Meghan Markle, Getty (7) jpg
Prințul Harry Dusseldorf (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte foto  Getty jpg
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai  Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Regina Camilla (14) jpg
Kate, Camilla și Charles, Profimedia jpg
meghan - harry
Principele Nicolae al Romaniei si Alina Maria de Roumanie la ceremonia de 1 Decembrie de la Alba Iulia  Instagram (5) jpg
Prințul William, Kate Middleton foto  Profimedia jpg
Regele Ferdinand și Regina Maria, Casa Regala1 (1) jpg
Kate Middleton acuzată de rasism foto profimedia 0825740666 jpg
Printul William si Printesa Kate la Royal Variety Performance  GettyImages 1813805244 jpg
Ducesa Sophie (9) jpg
Kate, William, Victoria și Daniel, Profimedia jpg
Regele Charles foto  GettyImages jpg