Majestatea Sa Margareta, într-o ţinută army modernă la Crucea de pe Caraiman FOTO

17 septembrie, 2018
Majestatea Sa Margareta Crucea Caraiman tunica militara rochie army (1) jpeg

La 90 de ani de la inaugurarea Crucii de pe Caraiman, ridicată la iniţiativa Regelui Ferdinand I şi a Reginei Maria, Casa Regală a organizat o amplă ceremonie chiar pe munte. Iată cât de stylish a fost Custodele Coroanei!

image

Familia Regală a adus omagiu trecerii a nouă decenii de la ridicarea monumentului şi împlinirii unui secol de la încheierea Primului Război Mondial, în care şi-au dat viaţa sute de mii de soldaţi români, cei cărora crucea le este închinată.

În anul 1928, a fost încheiată construcţia Crucii de pe Caraiman. Imensul monument din metal şi piatră a fost aşezată la o altitudine de 2291 de metri, a fost construit cu o  înălţime de 39.3 metri şi cu o deschidere a braţelor orizontale de 15 metri.

Crucea a fost ridicată ca un omagiu pentru eroii din Primul Război Mondial, iar lucrările de construcţie au fost îndeaproape urmărite de suverana României Mari. Regina Maria a iniţiat şi susţinut cu însufleţire ridicarea Crucii de pe Caraiman, care, mai mult decât oricare alt simbol al istoriei românilor, insuflă mândrie, comuniune sufletească, încredere şi recunoştinţă.

Familia Regală a fost prezentă timp de două zile, pentru a participa la evenimentele publice legate de aniversarea Crucii de pe Caraiman. Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au parcurs drumul de la Domeniul Regal Sinaia, pe la Piatra Arsă, până la Crucea de pe Caraiman.

Toţi cei prezenţi au remarcat ţinuta Majestăţii Sale, foarte cool şi foarte modernă, în stil army, o rochie dintr-o tunică militară la care a purtat cizme înalte de piele neagră. Un outfit pe cât de potrivit evenimentului, pe atât de neaşteptat în garderoba plină de rochii etui, fuste şi cămăşi office şi deux-pieces-uri. Admirabil şi salutar!

Foto: Casa Regală/Daniel Angelescu



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg