Margareta a României, melancolică la prima sa apariție. Principele Radu a bifat două evenimente

20 septembrie, 2024

S-a reluat activitatea și la Palatul Elisabeta. Deși toamna a început cu vești triste pentru Majestatea Sa Margareta și pentru Principele Radu, cei doi au putut fi văzuți oficial pentru prima oară, reluându-și agenda regală.

Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg

A fost un debut de toamnă trist pentru cuplul regal român. După ce Principele Radu a mers la parastasul de șapte ani al mamei sale, avându-l alături pe fratele său, medicul Ioan Duda, și familia acestuia, Majestatea Sa Margareta a primit din Austria vestea morții unchiului său, baronul Hanns-Ulrich de Holzhausen, care a fost soțul mătușii sale, Arhiducesa Maria-Magdalena a Austriei, și ginerele Principesei Ileana a României.

Acum, când aceste emoții s-au mai decantat, Custodele Coroanei și Principele Consort și-au reluat și ei agenda regală, putând fi văzuți oficial pentru prima oară, după încheierea vacanței de vară, la Palatul Elisabeta.

Încercând să afișeze o mină mai veselă, cuplul regal român a găzduit primul său eveniment în grădina Palatului, dedicat municipiului Ploiești, care anul acesta a fost desemnat Capitala Tineretului din România. S-a vorbit despre cele 600 de acțiuni publice desfășurate la Ploiești, care au acoperit o gamă largă de domenii esențiale pentru dezvoltarea tinerilor, de la sport și robotică la artă, educație și implicare civică, demonstrând capacitatea tinerilor de a transforma ideile în realitate și de a influența pozitiv comunitatea locală și națională.

Majestatea Sa Margareta, care a părut ușor melancolică, a ales pentru eveniment un deux-pieces cu pantaloni, o bluză și accesorii în tonuri burgund. Tinerii sosiți la reședința regală din București au adus flori, o pictură simbolică, dar mai ales acea energie și bucurie a vârstei, care a înveselit atmosfera. 

Pe seară, Principele Radu a mai luat parte la un eveniment, Festivalul Internațional de Film București, ajuns la a 20-a ediție și aflat sub Înaltul său Patronaj. Desfășurat la Muzeul Țăranului Român, BIFF include o secțiune de concurs, precum și un număr de importante filme prezentate la marile festivaluri internaționale din ultimul an. Ediția din acest an a premiat, pentru întreaga activitate, două personalități eminente ale cinematografului contemporan, actorul Marcel Iureș și regizorul Stere Gulea., în prezența președintelui de onoare al festivalului, Irina-Margareta Nistor.

Principele Radu la BIFF cu Marcel Iureș, Stere Gulea și Irina-Margareta Nistor. FOTO: Daniel Angeles
Principele Radu la BIFF cu Marcel Iureș, Stere Gulea și Irina-Margareta Nistor. FOTO: Daniel Angeles

Gala de deschidere a fost încununată de prezentarea în premieră a filmului „Anul Nou care n-a fost”, semnat de Bogdan Mureșanu, distins la Bienala de la Veneția 2024 cu Orizzonti Award – Best Film.

FOTO: Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg