Majestatea Sa Margareta, primită la Buckingham de Regina Elisabeta

12 decembrie, 2018
1 majestatea sa margareta regina elisabeta jpg jpeg

Timp de patru zile, Custodele Coroanei şi Principele Radu s-au aflat la Londra şi au vizitat-o şi pe suverana Marii Britanii, care este şi mătuşa Margaretei.

Deşi Margareta, fiica Regelui Mihai, şi Charles, fiul Reginei Elisabeta, sunt veri buni, iar relaţia dintre familia regală română şi cea britanică este una destul de strânsă, aceasta este prima vizită în Marea Britanie a Majestaţii Sale Margareta în calitate de Şef al Casei Regale a României. Vizita are loc pentru a sărbători Marea Unire şi încheierea Primului Război Mondial, precum şi pentru a prefaţa preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene.

Duminică, Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au fost invitaţii de onoare la slujba de binecuvântare oficiată de Reverendul Profesor Peter Galloway, la Capela Regală Savoy de la Londra. Slujba a fost dedicată României, precum şi memoriei Reginei Maria şi a Regelui Mihai I, în prezenţa Ducelui şi Ducesei de Gloucester.

Luni seară a avut loc un dineu în onoarea Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei, şi a Principelui Radu, găzduit de Travellers Club din Londra, unde a fost elogiată şi personalitatea Regelui Mihai, în contextul celebrării Centenarului Marii Uniri.

La dineu a luat parte şi sora Majestăţii Sale Margareta, Principesa Elena, mama fostului principe Nicolae, alături de soţul său, Alexander Nixon, în timp ce Familia Regală britanică a fost reprezentată de Alteţa Sa Regală Principele Michael de Kent. Au fost prezenţi şi ambasadorii României şi Republicii Moldova la Londra, Dan Mihalache şi, respectiv, Angela Ponomariov, dar şi membri ai mediului de afaceri londonez, diplomaţi, personalităţi din societatea civilă, membri ai Consiliului Regal român.

Cea mai importantă parte a vizitei în Marea Britanie a avut loc ieri, când Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu au fost primiţi la Palatul Buckingham de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a. Întâlnirea a avut un caracter privat.

Astăzi, Principesa Elena a mers la Ashford, din Comitatul Kent, unde a fost dezvelită statuia Reginei Maria a României, în cadrul unui eveniment  organizat de Institutul Cultural Român şi de Ambasada României la Londra, în prezenţa lui Dan Mihalache, ambasadorul României, şi a Lilianei Ţuroiu, preşedintele Institutului Cultural Român.

Tot în cadrul acestei vizite în capitala Marii Britanii, fiica cea mare a Regelui Mihai şi soţul său se vor întâlni la Clarence House cu Prinţul Charles.

Foto: Silviu Matei, AGERPRES/Casa RegalăRecente pe Ok! Magazine

Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (5) jpg
meghan - harry
Printul Harry   GettyImages 1425237886 jpg
Prințesa Anne a împlinit 72 de ani (6) jpg
Regele Charles vrea un nou bucatar pentru meniu vegan   profimedia 0758139311 jpg
harry si meghan B profimedia 0744806273 (1) jpg
James și Carole Middleton (1) jpg
caroline de monaco profimedia jpg
Prințesa Charlotte GettyImages 1243027554 jpg
Sussex și Oprah, profimedia 0596027715 jpg
Kate Middleton Charlotte George Louis
Charles Harry si Meghan GETTY jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (2) jpg
Printesa Diana si Sarah Ferguson   profimedia 0614948177 jpg
Earl Charles Spencer și Harry, Getty (2) jpg
Printul Andrew si fetele
Prințul Ioachim și Prințesa Marie ai Danemarcei, cu copiii, Profimedia (11) jpg
Kate Middleton profimedia 0763438107 jpg