Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu, în vizită regală în Olanda FOTO

14 octombrie, 2019
1 majestatea sa margareta si principele radu in olanda 1 jpg jpeg

Cuplul regal român s-a aflat timp de trei zile în Regatul Ţărilor de Jos şi s-a întâlnit cu Majestăţile Lor Regele Willem-Alexander şi Regina Máxima.

Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au mers într-o vizită cu caracter public la Haga şi Breda, fiind primiţi de ambasadoarea României în Olanda, Brânduşa Predescu. În prima zi, Custodele Coroanei şi Principele Radu au fost oaspeţii Crucii Roşii olandeze şi la Institutul Clingendael

Majestatea Sa a ţinut un discurs cu tema „A European Union of Cohesion and Solidarity: Romania’s contribution”. De la aceeaşi tribună, în anul 2002, Regele Mihai I a ţinut un discurs în favoarea integrării României în NATO. La final, Custodele Coroanei şi Principele Radu au purtat un dialog cu participanţii la eveniment, apoi au luat parte la o recepţie oferită de gazde.

2 majestatea sa margareta si principele radu in olanda 2 jpg jpeg

În a doua zi a vizitei regale în Olanda, Custodele Coroanei şi Principele Radu au vizitat Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga şi  Palatul Păcii - unde au fost invitaţi să parcurgă Holul de Intrare şi Marea Sală a Justiţiei, precum şi Saloanele Roşu, Verde şi Japonez, spaţii-simbol ale acestei prestigioase instituţii a Naţiunilor Unite.

11 majestatea sa margareta si principele radu in olanda 11 jpg jpeg

În grădina palatului, oaspeţii regali români au dorit să vadă banca dedicată lui Nicolae Titulescu, aşezată în parcul CIJ cu ocazia împlinirii a 130 de ani de la naşterea marelui diplomat român.

13 majestatea sa margareta si principele radu in olanda 13 jpg jpeg

După-amiază, cuplul regal a vizitat Academia Olandeză de Apărare, găzduită de Castelul Breda, parte a unei fortăreţe olandeze datând din secolul al XII-lea.

Vineri, în ultima zi a vizitei regale, cuplul a fost primit de Majestăţile Lor Regele Willem-Alexander şi Regina Máxima la Palatul Huis ten Bosch din Haga, într-un cadru privat. Iar pe seară au participat la o recepţie oferită în onoarea lor la Ambasada României din Haga.

21 majestatea sa margareta si principele radu in olanda 21 jpg jpeg

Este a douăsprezecea vizită externă a Familiei Regale a României în anul 2019, după vizita Principelui Radu la Istanbul (februarie), cea a Principesei Maria la Bruxelles (februarie), a Principelui Radu în Azerbaidjan (martie), după vizitele Custodelui Coroanei şi Principelui Radu în Franţa şi Danemarca (aprilie) şi Luxemburg (mai), după vizita Principesei Maria în taberele de refugiaţi sirieni din Turcia (mai), după vizitele Principelui Radu la Madrid (iunie), în Turcia (septembrie) şi vizitele Principesei Maria în Marea Britanie şi Austria (septembrie).Recente pe Ok! Magazine

charles profimedia jpg
Mike și Zara Tindall, Profimedia (2) jpg
meghan2 profimedia jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
camilla 5 profimedia jpg
regina tanara profimedia jpg
Letizia a Spaniei în vizită la Albacete, Profimedia (15) jpg
Regina Margrethe a II a a Danemarcei   Keld Navntoft, Kongehuset (1) jpg
charles3profimedia jpg
Regina alb negru PNG
print harry profimedia jpg
Prințul și Prințesa de Wales, vizită Țara Galilor, Profimedia jpg
Meghan și Harry (5) jpg
george 112 profimedia jpg
harry profimedia jpg
camilla profimedia jpg
Regina Rania a Iordaniei în vizite oficiale  Profimedia (3) jpg
meghan markle8 profimedia jpg