Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu, primiţi de Raed Arafat la Spitalul Floreasca FOTO

Cuplul regal îşi continuă periplul oficial, marcând a treia vizită la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca.

După mai multe vizite întreprinse în ultimul timp, fie la sediul Băncii Naţionale, fie la Radio România Actualităţi ori la Agerpres, astăzi Majestatea Sa Margareta și Alteţa Sa Regală Principele Radu au ajuns la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca. Cuplul regal a fost întâmpinat de managerul spitalului, Mihai Vasilescu, și de alți membri ai conducerii acestei mai instituții de sănătate, dar şi de Raed Arafat, secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a vizitat mai multe dintre clinicile spitalului, unde a stat de vorbă cu pacienți, cu medici, cu personalul medical și tehnic. La finalul vizitei, Familia Regală a avut o întâlnire cu profesorii universitari șefi de clincă din instituție.

Spitalul de urgență are o istorie de opt decenii, fiind înființat în anul 1934, în timpul domniei Regelui Carol al II-lea. Ideea unei unități medicale de elită care să răspundă urgențelor în sănătate a aparținut însă Reginei-mamă Elena a României. Regina este prima care a cooptat în proiectul său mari medici ai vremii în scopul de a înființa primul spital cu acest profil din țara noastră.

Majestatea Sa Margareta se află pentru a treia oară în acest spital, după vizita împreună cu Regina Ana, acum 20 de ani, și cea din timpul spitalizării victimelor incendiului de la Colectiv.

Foto: Daniel Angelescu

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA