"Mama mea dragă": imagine nouă cu Regina Elisabeta, făcută publică de Charles la un an de la moartea sa

8 septembrie, 2023

În ziua de 8 septembrie anul trecut pleca dintre noi cea mai mare regină pe care a văzut-o Anglia, lăsând o lume întreagă în șoc.

Charles Elisabeta GettyImages 87762525 jpg

Astăzi, la comemorarea unui an de la dispariția acesteia, Regele Charles a adus un omagiu emoționant mamei sale. Inițial, Charles, în vârstă de 74 de ani, plănuise să marcheze moartea mamei sale doar printr-o „contemplare liniștită” acasă, în Scoția.

Făcând acest lucru, el urmează același model pe care Regina Elisabeta a ales să-l adopte în urmă cu 70 de ani, marcând moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, la Sandringham, departe de privirile curioșilor. Ei bine, Charles și Camilla au ales în schimb să rămână la Castelul Balmoral, acolo unde Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani, înconjurată de peisajul scoțian pe care îl adora.

Ei vor fi prezenți astăzi acolo, alături de unii dintre apropiații răposatei regine, pentru a marca un an de la dispariția acesteia. 

Între timp, Prințul și Prințesa de Wales urmează să marcheze prima comemorare a morții Reginei Elisabeta a II-a cu o mică slujbă religioasă privată în Țara Galilor, la Catedrala St. Davids din St. Davids, cel mai mic oraș din Marea Britanie.

În mesajul său public cu ocazia aniversării mamei sale, Charles a spus: „La marcarea primei aniversări a morții Majestății Sale și a Aderării mele, ne amintim cu mare afecțiune viața ei lungă, datoria ei devotată și tot ceea ce a însemnat ea pentru mulți dintre noi. De asemenea, sunt profund recunoscător pentru dragostea și sprijinul care ne-au fost arătate soției mele și mie în acest an, în care am făcut tot posibilul pentru a vă fi de folos tuturor.”

Mesajul a fost semnat Charles R și însoțit de un portret cu Elisabeta, ales de rege, care nu a mai fost arătat până acum publicului larg. Fotografia a fost făcută la Palatul Buckingham pe 16 octombrie 1968, ca parte a unei ședințe foto oficiale realizate de legendarul fotograf Cecil Beaton.

Portretul a fost prezentat la National Portrait Gallery luna următoare, dar nu a mai fost făcut public în presă până acum. Se pare că suveranul Marii Britanii a ales fotografia datorită privirii „încântătoare și ușor răutăcioase” din ochii mamei sale, care avea 42 de ani la acea vreme.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg