"Mama mea dragă": imagine nouă cu Regina Elisabeta, făcută publică de Charles la un an de la moartea sa

8 septembrie, 2023

În ziua de 8 septembrie anul trecut pleca dintre noi cea mai mare regină pe care a văzut-o Anglia, lăsând o lume întreagă în șoc.

Charles Elisabeta GettyImages 87762525 jpg

Astăzi, la comemorarea unui an de la dispariția acesteia, Regele Charles a adus un omagiu emoționant mamei sale. Inițial, Charles, în vârstă de 74 de ani, plănuise să marcheze moartea mamei sale doar printr-o „contemplare liniștită” acasă, în Scoția.

Făcând acest lucru, el urmează același model pe care Regina Elisabeta a ales să-l adopte în urmă cu 70 de ani, marcând moartea tatălui ei, regele George al VI-lea, la Sandringham, departe de privirile curioșilor. Ei bine, Charles și Camilla au ales în schimb să rămână la Castelul Balmoral, acolo unde Elisabeta a murit la vârsta de 96 de ani, înconjurată de peisajul scoțian pe care îl adora.

Ei vor fi prezenți astăzi acolo, alături de unii dintre apropiații răposatei regine, pentru a marca un an de la dispariția acesteia. 

Între timp, Prințul și Prințesa de Wales urmează să marcheze prima comemorare a morții Reginei Elisabeta a II-a cu o mică slujbă religioasă privată în Țara Galilor, la Catedrala St. Davids din St. Davids, cel mai mic oraș din Marea Britanie.

În mesajul său public cu ocazia aniversării mamei sale, Charles a spus: „La marcarea primei aniversări a morții Majestății Sale și a Aderării mele, ne amintim cu mare afecțiune viața ei lungă, datoria ei devotată și tot ceea ce a însemnat ea pentru mulți dintre noi. De asemenea, sunt profund recunoscător pentru dragostea și sprijinul care ne-au fost arătate soției mele și mie în acest an, în care am făcut tot posibilul pentru a vă fi de folos tuturor.”

Mesajul a fost semnat Charles R și însoțit de un portret cu Elisabeta, ales de rege, care nu a mai fost arătat până acum publicului larg. Fotografia a fost făcută la Palatul Buckingham pe 16 octombrie 1968, ca parte a unei ședințe foto oficiale realizate de legendarul fotograf Cecil Beaton.

Portretul a fost prezentat la National Portrait Gallery luna următoare, dar nu a mai fost făcut public în presă până acum. Se pare că suveranul Marii Britanii a ales fotografia datorită privirii „încântătoare și ușor răutăcioase” din ochii mamei sale, care avea 42 de ani la acea vreme.

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Lady Louise GettyImages 1252743474 jpg
Printesa Kate Middleton si Rose Hanbury   profimedia 0292149991 jpg
Charles și Camilla la Holyroodhouse, Getty jpg
Sarah Ferguson foto GettyImages 1874591105 jpg
Regina Camilla și Regele Charles (7) jpg
Kate Middleton nu a purtat robă de ceremonie în Scoția (2) jpg
Kate Middleton a primit o cerere în căsătorie  foto   GettyImages jpg
Zara și Mike Tindall, Getty (2) jpg
Prințesa Victoria și copiii, Getty Images (4) jpg
Regele Juan Carlos si Fernando Alonso la Marele Premiu al Bahrainului   profimedia 0852942308 jpg
Prințesa Diana  sursa   GettyImages jpg
meghan markle gettyimages jpeg
Kate Middleton (55) jpg
Regele Harald al Norvegiei   Casa Regala norvegiana (1) jpg
Regele Charles s a externat, Camilla i a stat alături, Getty (3) jpg
Regina Camilla (7) jpg
Regele Felipe și Regina Letizia ai Spaniei (2) jpg
Kate Middleton jpg