Marea Ducesă Maria Teresa de Luxemburg a împlinit 68 de ani. Noi imagini regale au încântat publicul

25 martie, 2024

Marea Ducesă Maria Teresa de Luxemburg a împlinit recent 68 de ani, pe 22 martie 2024, mai exact.

FotoJetMarii Duci jpg

La ceas aniversar, așa cum stă bine oricărei curți regale care se respectă, Marea Curte Ducală a dat publicității noi portrete regale din albumul foto privat al Familiei Marelui Duce.

Sunt niște fotografii solare, încărcate de emoție pozitivă, de fericire și de iubire. Cei doi soți sunt cât se poate de tandri unul cu celălalt, dovedind încă o dată ce cuplu fenomenal alcătuiesc.

Alteța Sa Regală Marea Ducesă Maria Teresa de Luxemburg a venit pe lume pe 22 martie 1956 la Havana (Cuba). Născută María Teresa Mestre Batista, este unul dintre cei patru copii ai lui José Antonio Mestre și María Teresa Batista-Falla de Mestre.

Ea și familia ei (de origine spaniolă) au părăsit Cuba în 1960 în timpul Revoluției cubaneze, mutându-se la New York, în Statele Unite, înainte de a se stabili la Geneva, în Elveția. Tânăra de atunci l-a cunoscut pe Alteța Sa Regală (pe atunci) Marele Duce moștenitor Henri de Luxemburg în timpul studiilor sale la Științe Politice, în cadrul Universității din Geneva. Și-a obținut diploma în 1980 și pe 7 noiembrie în același an, cuplul și-a anunțat logodna.

La 14 februarie 1981, María Teresa Mestre Batista și Marele Duce moștenitor Henric s-au căsătorit la Catedrala Notre-Dame din Luxemburg. Acum au patru fii și o fiică: Prințul Guillaume, Marele Duce moștenitor de Luxemburg, Prințul Félix, Prințul Louis, Prințesa Alexandra și Prințul Sébastien. Au și șase nepoți.

La 7 octombrie 2000, Marele Duce moștenitor Henri a devenit Marele Duce de Luxemburg, iar Principesa Maria Teresa și-a asumat titlul de Mare Ducesă de Luxemburg.

De-a lungul anilor, Marea Ducesă a inițiat și prezidat mai multe proiecte caritabile și organizații non-profit, precum Fondation du Grand-Duc et de la Grande-Duchesse. Ea și-a acordat patronajul unor organizații non-profit precum Crucea Roșie din Luxemburg și Fundația Cancer și, în 2019, a inițiat Stand Speak Rise Up! (SSRU) organizație non-profit pentru a denunța violul ca armă de război. În 2019 și 2020, ea a fost implicată activ în campaniile organizate pentru lansarea „Săptămânii Orange” în Luxemburg și s-a întâlnit cu diverse asociații, în special cu cele active în protecția victimelor violenței domestice.

Foto: Marele Ducat de Luxemburg



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg