Margareta a României, eleganță regală în verde smarald la serata de la Palatul Regal

30 noiembrie, 2023

Majestatea Sa Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu au găzduit în Sufrageria de Stat de la Palatul Regal o seară dedicată Curajului Civic.

Majestatea Sa Margareta, Principele Radu si Principesa Sofia la Seara Curajului Civic la Palatul Regal  Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (14) jpeg

Proaspăt reveniți din vizita lor cu caracter privat în Marea Britanie, în cadrul căreia au avut din nou ocazia să se întâlnească la Palatul Buckingham și cu Regele Charles al III-lea, văr al Majestății Sale Margareta, fiica Regelui Mihai I și soțul său au fost gazdele unei noi serate elegante la Palatul Regal. La evenimentul consacrat Curajului Civic și desfășurat în Sufrageria de Stat, cuplul regal a fost secondat de Alteța Sa Regală Principesa Sofia.

Seara a fost dedicată acelor persoane care și-au demonstrat curajul civic prin realizarea și ducerea la bun sfârșit a meseriei pe care o practică. Evenimentul a adus, în același timp, recunoașterea unor organizații-lider din România și din Republica Moldova, care inspiră respectul societății prin implicarea lor neobosită în binele comunității.

Pentru această serată, Custodele Coroanei a optat pentru o elegantă robe-manteau - acea piesă vestimentară nelipsită din garderoba femeilor din Familiile Regale și atât de purtată mai ales de doamnele din Casa Regală britanică. Realizată din material satinat într-o splendidă nuanță de verde smarald, rochia avea mâneci trei sferturi și decolteu, accesorizată cu broșa preferată în formă de margaretă, bijuterii aurii, geantă plic aurie și pantofi escarpin în aceeași nuanță.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au oferit recunoașterea onorifică celor caree s-au remarcat fie prin curaj în situații de risc, fie prin sprijinul umanitar acordat celor aflați în dificultate în această perioadă grea de conflict internațional. Au fost onorați, de asemenea, reprezentanți ai unor organizații salvatoare de vieți omenești.

La eveniment au participat personalități precum Camelia Șucu, scriitorul Andrei Pleșu, ambasadoarea Simona Miculescu, Tudor Giurgiu,  Bianca Brad și jurnaliștii Paula Herlo, Rareș Năstase, Alex Dima, Cristian Leonte și Cosmin Savu (echipa „România, te iubesc”, Pro TV), Bianca Iacob (Antena 1) și Adelin Petrișor (TVR).

FOTO: Daniel Angelescu, Casa Majestății SaleRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle, Getty (11) jpg
Emma Tallulah Behn, fiica lui Marta Luisa a Norvegiei  profimedia 0851678162 jpg
Meghan Markle sursa  profimedia jpg
Regina Mary a Danemarcei prinscreen daily mail png
Prințul William cu Renee Salt, supraviețuitoare a Holocaustului foto  GettyImages jpg
Prințesa Beatrice în argintiu jpg
Lady Amelia și Lady Eliza Spencer GettyImages 2032788897 jpg
Kate Middleton foto  Profimedia jpg
Regina Camilla și Olena Zelenska, GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei (3) jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar  profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry foto  GettyImages(1) jpg
Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg
regele harald al norvegiei (3) jpg