Margareta a României și Principele Radu, în vizită privată la Regele Charles. Sunt invitații lui până joi

9 iulie, 2024

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu s-au întâlnit ieri după-amiază, la Castelul Windsor, cu Regele Charles al III-lea, întâlnirea fiind una un caracter privat.

regele charles regina margareta jpg

Vizita cuplului regal român la Londra a început, așadar, pe 8 iulie și durează până joi, 11 iulie.

Conform informațiilor de pe pagina de Facebook a Casei Regale Române, prima vizită regală a României în Marea Britanie a avut loc acum 150 de ani. Ea a început în ziua de 7 august 1874 și, timp de câteva săptămâni, Principele Suveran Carol I și Principesa Elisabeta au vizitat Londra, Oxford și alte orașe din Anglia și s-au întâlnit cu Prințul de Wales (viitorul Rege Edward al VII-lea) și cu Ducele și Ducesa de Edinburg, părinții viitoarei Regine Maria.

Apoi, prima vizită regală britanică în România a avut lor pe 22 septembrie 1888, când Regele Carol I și Regina Elisabeta l-au avut oaspete la Castelul Peleș pe Regele Edward al VII-lea, pe atunci Principe de Wales.

Margareta a României și Regele Charles au menținut o prietenie foarte strânsă, de-a lungul timpului, fiind, de altfel, și rude, așa cum se întâmplă cu mai toate familiile regale europene. Ultimul rege al României, Mihai I, a fost stră-strănepot al Reginei Victoria a Marii Britanii, atât pe filieră maternă, cât și paternă. Peste generații, Regele Mihai a fost văr de gradul al treilea cu regretata Regină Elisabeta a Angliei.

Prin urmare, și Margareta, Custodele Coroanei, și Regele Charles sunt veri și au o relație plină de afecțiune, cei doi obișnuind să se întâlnească periodic, la evenimente oficiale, dar și la cele private, de familie, cel mai recent fiind încoronarea suveranului britanic.

Margareta si Charles jpg

Mai mult, tatăl lui Charles, Prinţul Philip, a fost prieten din copilărie cu Regele Mihai al României, obișnuind să își petreacă vacanțele împreună la Mamaia și la Sinaia. În plus, Prințul Philip a fost și naș la nunta Margaretei cu Principele Radu, lucru care întărește, suplimentar, legăturile dintre aceste două familii regale. 

Foto: Profimedia, Getty Images, Facebook



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle Foto Getty Images (1) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
Regalii în studenție jpg
scandal Meghan Harry sotii Beckham jpg
Regele Juan Carlos, santajat de Barabara Rey   Getty Images, Instagram 3 jpg
kate middleton cercei printesa diana jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Kate Middleton și Prințul William Foto Instagram jpg
Majestatea Sa Margareta si Alex Ciucu la Palatul Elisabeta ca Furnizor al Casei Regale   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpg
Printul Jigme Namgyel si Printul Ugyen Wangchuck la Forumul de inovatie   Casa Regala din Bhutan jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Regina Mary a Danemarcei Foto Canasa regală daneza jpg
Familia Regala romana, Majestatea Sa Margareta, Principele Radu, Principesa Sofia si Principesa Maria   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpg
Charlene Monaco Facebook jpg
William, Meghan, Harry, GettyImages (2) jpg
fratele Principele Radu, medicul Dan Gabriel Duda, la inmormantarea mamei   Casa Majestatii sale (10) jpg
Edoardo Mapelli Mozzi si Printesa Beatrice   profimedia 0784458836 jpg