Mary a Danemarcei a revenit după vacanța de Paște cu Regele Frederik și copiii și face un anunț tragic

4 aprilie, 2024

Regina Mary a Danemarcei a revenit la îndatoririle regale după vacanța de Paște petrecută alături de Regele Frederik și copiii lor!

Regina Mary a Danemarcei GettyImages (4) jpg

Regina Mary a Danemarcei și-a reluat miercuri, 3 aprilie, îndatoririle regale, după o vacanță privată și binemeritată, cu ocazia Paștelui, alături de Regele Frederik și de cei patru copii ai lor.

Regina daneză, în vârstă de 52 de ani, a avut o apariție foarte elegantă într-o ținută complet bleumarin, cu o pălărie asortată la evenimentul care a marcat cea de-a 75-a aniversare a înființării Gărzii Naționale în Churchillparken, Copenhaga.

Apariția Reginei Mary a Danemarcei a venit după ce cu o seară înainte o femeie soldat s-a stins din viață chiar în timpul programului. Potrivit ziarului danez Billed Bladet, soldatul din Garda Națională a murit în urma unui stop cardiac.

La evenimentul din Copenhaga, când Regina Mary s-a adresat soldaților, ea a adus și un omagiu celei care s-a stins din viață: "Timp de 75 de ani, Garda Națională le-a oferit danezilor siguranță. Este o zi pe care dorim să o sărbătorim, dar înainte de a continua, aș dori, de asemenea, să-mi exprim cele mai profunde condoleanțe celor îndurerați de moartea tragică de aseară". 

Majestatea Sa a vizitat apoi Muzeul Libertății din apropiere, după ce a înmânat medalii soldaților. Totodată, Regina Mary are o afinitate strânsă cu Garda Națională, deoarece și-a încheiat pregătirea militară în cadrul regimentului în 2008. Ulterior, a fost promovată la gradul de prim-locotenent în cadrul Home Guard în 2015, devenind căpitan în 2019 și maior onorific în 2023.

Regina daneză de origine australiană a devenit rapid populară printre danezi după ce s-a logodit în 2003 cu Frederik, care astăzi e regele Danemarcei. 

Vacanță privată de Paște

Apariția din 3 aprilie e prima pe care o are Regina Mary după Paște. Nu se știe unde anume și-a petrecut familia regală daneză vacanța de Paște, dar un purtător de cuvânt al palatului a confirmat pentru revista daneză Her&Nu că Regele Frederik și Regina Mary doi au călătorit în străinătate împreună cu cei patru copii ai lor, prințul moștenitor Christian, în vârstă de 18 ani, prințesa Isabella, în vârstă de 16 ani, și gemenii de 13 ani, prințul Vincent și prințesa Josephine.

Foto: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg