Mary a Danemarcei a revenit după vacanța de Paște cu Regele Frederik și copiii și face un anunț tragic

4 aprilie, 2024

Regina Mary a Danemarcei a revenit la îndatoririle regale după vacanța de Paște petrecută alături de Regele Frederik și copiii lor!

Regina Mary a Danemarcei GettyImages (4) jpg

Regina Mary a Danemarcei și-a reluat miercuri, 3 aprilie, îndatoririle regale, după o vacanță privată și binemeritată, cu ocazia Paștelui, alături de Regele Frederik și de cei patru copii ai lor.

Regina daneză, în vârstă de 52 de ani, a avut o apariție foarte elegantă într-o ținută complet bleumarin, cu o pălărie asortată la evenimentul care a marcat cea de-a 75-a aniversare a înființării Gărzii Naționale în Churchillparken, Copenhaga.

Apariția Reginei Mary a Danemarcei a venit după ce cu o seară înainte o femeie soldat s-a stins din viață chiar în timpul programului. Potrivit ziarului danez Billed Bladet, soldatul din Garda Națională a murit în urma unui stop cardiac.

La evenimentul din Copenhaga, când Regina Mary s-a adresat soldaților, ea a adus și un omagiu celei care s-a stins din viață: "Timp de 75 de ani, Garda Națională le-a oferit danezilor siguranță. Este o zi pe care dorim să o sărbătorim, dar înainte de a continua, aș dori, de asemenea, să-mi exprim cele mai profunde condoleanțe celor îndurerați de moartea tragică de aseară". 

Majestatea Sa a vizitat apoi Muzeul Libertății din apropiere, după ce a înmânat medalii soldaților. Totodată, Regina Mary are o afinitate strânsă cu Garda Națională, deoarece și-a încheiat pregătirea militară în cadrul regimentului în 2008. Ulterior, a fost promovată la gradul de prim-locotenent în cadrul Home Guard în 2015, devenind căpitan în 2019 și maior onorific în 2023.

Regina daneză de origine australiană a devenit rapid populară printre danezi după ce s-a logodit în 2003 cu Frederik, care astăzi e regele Danemarcei. 

Vacanță privată de Paște

Apariția din 3 aprilie e prima pe care o are Regina Mary după Paște. Nu se știe unde anume și-a petrecut familia regală daneză vacanța de Paște, dar un purtător de cuvânt al palatului a confirmat pentru revista daneză Her&Nu că Regele Frederik și Regina Mary doi au călătorit în străinătate împreună cu cei patru copii ai lor, prințul moștenitor Christian, în vârstă de 18 ani, prințesa Isabella, în vârstă de 16 ani, și gemenii de 13 ani, prințul Vincent și prințesa Josephine.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Ducii de Sussex  foto   Profimedia jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (3) jpg
printul william si amanta rose hanbury jpg
Regele Felipe si Regina Letizia Foto Instagram  jpg
Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg