Cum arată mai exact casa în care Ducii de Sussex se vor muta cât de curând? Poate fi vizitată!

19 decembrie, 2018
gettyimages 880238024 jpg jpeg

Prinţul Harry şi Meghan Markle se vor muta, la începutul lui 2019, în Frogmore Cottage de pe proprietatea Windsor, iar pregătirire pentru amenajarea casei lor sunt în toi. 

În noiembrie, Palatul Kensington a anunţat că Ducii de Sussex îşi schimbă reşedinţa, fiind una dintre rarele dăţi când un membru atât de important al familiei regale britanice – cum e Prinţul Harry – nu va mai locui în Londra. Viitorii părinţi se vor muta în cabana lor Frogmore (galerie foto), de pe proprietatea Windsor, cu puţin timp înainte ca Meghan să nască, adică în primăvara lui 2019.

image

Cuplul regal îşi va menţine casa de la ţară Cotswold şi biroul în Palatul Kensington, însă Frogmore Cottage – care le-a fost oferit de Regină celor doi proaspăt căsătoriţi – va fi reşedinţa lor principală.    

Cum spuneam şi cu alte ocazii, noua lor casă are deja amintiri dragi celor doi. Acolo Prinţul Harry şi Meghan Markle şi-au realizat fotografiile de nuntă, în 2017, şi tot acolo şi-au ţinut recepţia nupţială, în mai 2018. Dar există mult mai multe lucruri interesante despre viitoarea casă a Ducilor de Sussex!

“Cabana” este, de fapt, ditamai vila care conţine 10 dormitoare şi care se află chiar lângă Casa Frogmore, de pe proprietatea Windsor, în Home Park of Windsor Castle. Casa este, în acest moment, în plină renovare, pentru a o transforma din nişte unităţi separate, în care stătea până acum personalul de la palat, într-o adevărată casă de familie, care include o sală de gimnastică, o încăpere pentru yoga şi o cameră a copilului Sussex, care urmează să vină pe lume în numai câteva luni.

image

El sau ea, copilul lui Meghan şi al lui Harry, va moşteni Frogmore, fiind unul dintre numeroşii membrii ai familiei regale care au moştenit, de-a lungul timpului, construcţia de la începutul secolului al IXX-lea. George al VI-lea şi Regina Mamă şi-au făcut luna de miere în Frogmore în 1923, pe când Prinţii Andrew şi Edward au petrecut mult timp în grădinile minunate împreună cu copiii lor.   

Frogmore Cottage este situată pe un teren de 150 de mii de metri pătraţi, care include un lac şi un cimitir regal, în care Wallis Simpson şi Edward al VIII-lea şi-au găsit liniştea eternă. Mausoleumul Reginei Victoria şi al Prinţului Albert este, de asemenea, localizat pe acea proprietate. Grădinile, unde îşi plimba Regina celebrii ei căţei Corgi, se află în grija aceluşia grădinar-şef de 35 de ani şi au fost rearanjate, în 1977, pentru Jubileul Majestăţii Sale.

Cu toate că Frogmore este foarte retras – motiv pentru care viitori părinţi regali şi-au ales această reşedinţă – proprietatea este deschisă pentru public. Astfel, poate fi vizitată, însă numai câte trei zile pe an, banii de pe bilete fiind donaţi pentru cauze nobile. Aşadar, dacă vă bate gândul să mergeţi să vedeţi cum vor locui Meghan şi Harry, rezervaţi-vă de pe acum bilete pentru luna iunie a anului viitor!

image

O fi Frogmore destul de retras, însă are în apropiere tot ce le trebuie viitorilor rezidenţi ai palatului. Astfel, la oarecare distanţă se află Castelul Windsor, unde Regina Elisabeta a II-a şi Prinţul Philip petrec mare parte din timpul lor, biroul Ducilor de Sussex din Palatul Kensington este, de asemenea, în apropiere, adică la aproape o oră de mers cu maşina. Iar, dacă vor avea chef de câte o cină comandată, există restaurante şi pub-uri – dar şi magazine de tot felul – la vreo 3,5 km.

Prin urmare, casa Prinţului Harry, a soţiei lui şi a copilului lor este un palat absolut impresionant, de dimensiuni cel puţin rezonabile, astfel încât musafirii – precum Doria Ragland, care, până la urmă, nu se va muta definitiv cu Ducii de Sussex! – să fie oricând bineveniţi!Recente pe Ok! Magazine

meghan2 profimedia jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
regina tanara profimedia jpg
Letizia a Spaniei în vizită la Albacete, Profimedia (15) jpg
Regina Margrethe a II a a Danemarcei   Keld Navntoft, Kongehuset (1) jpg
charles3profimedia jpg
Regina alb negru PNG
print harry profimedia jpg
Prințul și Prințesa de Wales, vizită Țara Galilor, Profimedia jpg
Meghan și Harry (5) jpg
george 112 profimedia jpg
harry profimedia jpg
camilla profimedia jpg
Regina Rania a Iordaniei în vizite oficiale  Profimedia (3) jpg
meghan markle8 profimedia jpg
Regele Charles, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton
ferg20 jpg