De ce a primit Meghan Markle despăgubiri de doar o liră sterlină în procesul împotriva unui tabloid britanic?

7 ianuarie, 2022
3 meghan jpg jpeg

Publicaţia The Mail on Sunday îi va plăti lui Meghan Markle o despăgubire cel puţin interesantă pentru faptul că i-a încălcat intimitatea, publicând porţiuni dintr-o scrisoare privată pe care aceasta i-a trimis-o tatălui ei, Thomas Markle, în 2018.

Este vorba despre suma de o lir─â sterlin─â, stabilit─â ├«n urma c├ó┼čtig─ârii faimosului proces intentat de Meghan tabloidului britanic. Suma nominal─â este stabilit─â ├«n documentele judec─âtore┼čti publice care confirm─â, de asemenea, ├«n mod oficial c─â ziarul ÔÇô ┼či site-ul s─âu partener MailOnline ÔÇô a acceptat ├«nfr├óngerea ┼či nu va face apel la Curtea Suprem─â.

Trustul de presă Associated Newspapers va plăti, de asemenea, o sumă nespecificată pentru cazul separat de încălcare a drepturilor de autor ale lui Meghan prin publicarea unor părţi mari din această scrisoare.

stanga
dreapta
3 harry meg archie si lilibet jpg jpeg
4 thomas meghan jpg jpeg
1 meghan si harry profimedia 0634341815 jpg jpeg
6 profimedia 0615607978 jpg jpeg
3 meghan jpg jpeg

Mark Stephens, un avocat specializat pe mass-media citat de The Guardian, spune c─â aceast─â sum─â sugereaz─â o sl─âbiciune ├«n acest aspect al cazului lui Meghan: ÔÇ×├Än mod normal, pentru acest tip de invazie a vie┼úii private, te-ai a┼čtepta la desp─âgubiri ├«ntre 75.000 ┼či 125.000 de lire sterline.ÔÇŁ

Editorul ziarului a fost, de asemenea, de acord s─â pl─âteasc─â o sum─â confiden┼úial─â ├«n desp─âgubiri pentru ├«nc─âlcarea drepturilor de autor. The Mail on Sunday va fi nevoit, de asemenea, s─â acopere o parte substan┼úial─â din costurile legale ale lui Meghan, care ar putea dep─â┼či un milion de lire sterline.

Dup─â c├ó┼čtigarea procesului, Meghan a declarat c─â este o victorie nu doar a ei, ci ┼či a tuturor celor care s-au temut s─â lupte pentru ceea ce este drept. "├Änc─â din prima zi, am tratat acest proces ca pe o lupt─â important─â a binelui contra r─âului. Partea acuzat─â l-a tratat, ├«n schimb, ca pe un joc f─âr─â nicio regul─â", a mai spus so┼úia Prin┼úului Harry.