De ce au nevoie de atâta protecţie? Prinţul Harry şi Meghan Markle au statut de "Very Very Important People" pe timpul vizitei în Olanda

14 aprilie, 2022
4 meghan si harry profimedia 0614534105 jpg jpeg

Harry şi Meghan vor primi statut de persoane foarte importante când vor călători în Olanda, în acest weekend, cu ocazia Jocurilor Invictus.

De fapt, acest statut este mai presus de cel de VIP, denumirea în engleză fiind de Very Very Important Person (VVIP), ceea ce le garantează Ducilor de Sussex protecţie extraordinară din partea poliţiei locale. În plus, cuplul va fi însoţit de propria echipă de securitate la fiecare eveniment din cadrul jocurilor care vor începe sâmbătă.

Pe lângă asta, ei vor fi protejaţi şi de oficiali oladezi după ce au primit acest statut extraordinar, care le permite să aibă acces direct la forţele poliţieneşti şi la servicii de urgenţă. Pe de altă parte, aceasta este prima vizită în Europa a lui Meghan Markle de când ea şi Prinţul Harry au părăsit casa regală britanică, cu mai mult de doi ani în urmă.

stanga
dreapta
3 mego2 jpg jpeg
5 harry meg archie si lilibet jpg jpeg
5 harry si meghan getty jpg jpeg
1 profimedia 0657949480 jpg jpeg
4 meghan si harry profimedia 0614534105 jpg jpeg

Cu toate acestea, Ducilor li s-au refuzat alte privilegii regale precum o întâlnire cu Regele Olandei, Willem-Alexander, şi cu Regina Máxima. De asemenea, chiar dacă cei doi au titluri de duci, iar Harry este prinţ de sânge, cuplul n-a primit oferta de-a fi găzduit la palatul regal din Haga.

De obicei, familia regală olandeză îi găzduişte în camerele palatului pe oaspeţii străini cu sânge regal, însă acest lucru nu e valabil şi pentru Meghan şi Harry, din moment ce aceştia nu mai fac parte din familia regală britanică.

Jocurile Invictus au fost fondate de către Prinţul Harry şi se adresează fostelor şi actualelor cadre militare rănite în teatrele de operaţiuni, care au rămas cu diferite forme de handicap.