Imagini adorabile cu micuța Ducilor de Sussex. Lilibet Diana, a șaptea în linia de succesiune la tron

14 decembrie, 2022
Lilibet gogoşica

Ducele și Ducesa de Sussex sunt fericiții părinți ai doi copii adorabili. Și lumea lor s-a întregit, odată cu venirea pe lume a micuței Lilibet Diana.

Archie deja este un băiețel mare, în vârstă de trei ani, în timp ce sora sa mai mică abia a împlinit un anișor în vară. Și dacă fanii regali au avut parte de promovarea lui Archie încă de la nașterea sa, dat fiind că Ducii locuiau atunci în Marea Britanie, în ceea ce o privește pe Lilibet Diana, discreția a fost maximă. Meghan Markle nu a publicat până acum decât două imagini clare cu micuța prințesă, a șaptea în linia de succesiune la tronul britanic.

Fetița este bucățică din tatăl său, roșcățică și dolofană, ca o gogoșică. Pe numele său complet Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, micuța a avut în vară, la împlinirea unui anișor, ocazia unică de a fi răsfățată de inegalabila străbunică, regretata Regină Elisabeta a II-a, al cărei nume îl și poartă. Lilibet era numele de alint al răposatei suverane, o denumire gingașă și suavă pe care doar apropiații o foloseau în compania longevivei regine. Alintul a pornit de la tatăl său, Regele George și a continuat la soțul său, Prințul Philip.

Pentru întreaga familie britanică alegerea acestui prenume a fost o surpriză, căci legăturile de familie s-au răcit considerabil după ce Prințul Harry și a sa soție Meghan Markle s-au retras din familia britanică în 2020.

Însă odată cu apariția documentarului ”Harry și Meghan”, oamenii au ocazia să vadă lucrurile private la care nu au mai avut acces. Și după ce în documentar am văzut și evoluția adorabilului Archie, Ducii de Sussex au prezentat imagini adorabile cu micuța Lilibet Diana, în timp ce face primii pași.

Lilibet Diana Profimedia jpg

Fetița s-a născut pe 4 iunie 2021 la Santa Barbara și este nepoata Regelui Charles care a stat cel mai puțin în compania rudelor britanice. Toată lumea o strigă ”Lili”.

După ascensiunea la Tron din 8 septembrie 2022 a bunicului său, Regele Charles al III-lea, micuța Lilibet Diana a devenit prințesă a Regatului Unit. Acest drept vine ca urmare a unuia dintre legile emise de Regele George al V-lea în 1917, care atestă că toți nepoții unui suveran al Marii Britanii vor deține titlul de prinț ori prințesă, iar supușii li se vor adresa cu apelativul Alteță Regală.

În timp ce noul rege, Charles al III-lea este și cel mai în vârstă suveran încoronat vreodată, iată cum arată, în prezent, linia succesorală, până la poziția a zecea: 1.Prințul moștenitor va fi noul Prinț de Wales, William. El este cel care va moșteni coroana Marii Britanii după ce Regele Charles va abdica sau se va stinge din viață. 2.Pe locul doi în linia de succesiune se va afla Prințul George. Urmează, astfel: 3.Prințesa Charlotte, 4.Prințul Louis, 5.Prințul Harry, 6.Prințul Archie Mountbatten-Windsor, 7.Prințesa Lilibet Mountbatten-Windsor, 8.Prințul Andrew, 9.Prințesa Beatrice, 10.Sienna Mapelli Mozzi.



Recente pe Ok! Magazine

Regina Letizia Regele Felipe profimedia 0867585293 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (1) jpg
Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (2) jpg
Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg