Presa britanică a descoperit o legătură neplăcută între Ducii de Sussex şi oligarhii ruşi. Cine i-a găzduit timp de două luni în Canada?

15 martie, 2022
1 harry si meghan png png

Prinţul Harry şi Meghan Markle au sancţionat prin mesajele lor războiul din Ucraina.

Declarativ, cei doi sunt de partea care trebuie, însă faptele lor au mai degrabă legătură cu oligarhii ruşi. Ei bine, atunci când Harry şi Meghan au părăsit Marea Britanie şi viaţa regală în 2019, cei doi au locuit iniţial în Canada, în vila exclusivistă a unui avocat care are mulţi clienţi oligarhi din Rusia, mulţi dintre ei având legături cu regimul de la Kremlin.

Este vorba despre o vilă aflată pe insula Vancouver, cu vedere la mare şi care valorează 14 milioane de dolari, în care Ducii de Sussex au petrecut două luni la sfârşitul anului 2019, până să se mute în America. Producătorul canadian de muzică David Foster a declarat pentru DailyMail.com că este prieten cu proprietarul conacului şi că el şi soţia sa, Katharine McPhee, fostă colegă de şcoală a lui Meghan, au aranjat şederea din 2019 a cuplului regal.

Chiar dacă Harry şi Meghan n-au dezvăluit identitatea gazdei lor, o investigaţie a publicaţiei Daily Mail arată că reşedinţa denumită Mille Fleurs era deţinută atunci de o firmă cu sediul în Insulele Virgine Britanice, operată de un avocat britanic printre clienţii căruia se numără zeci de oligarhi ruşi şi un fost politician rus aflaţi pe lista cu sancţiuni întocmită săptămâna trecută de SUA şi Marea Britanie.

Deşi vecinii acestei vile somptuoase ştiu că proprietarul este un miliardar rus, a cărui identitate a rămas secretă, în acte figurează ca proprietară firma de avocatură Tulloch & Co, din Mayfair, Londra, deţinută de britanicul Alastair Tulloch.

Interesant este că acest avocat apare în documentele fimelor a nu mai puţin de 28 de oligarhi ruşi şi est-europeni, identificaţi de cei de la Daily Mail.com. Unul dintre clienţii acestui avocat este fosta mână dreaptă a lui Putin, Igor Şuvalov, fost prim-vicepremier al Rusiei între anii 2012 şi 2018, adăugat săptămâna trecută pe lista cu apropiaţi ai lui Putin sancţionaţi de SUA.

Se pare că acest Tulloch este cunoscut în rândul elitei ruse ca fiind un avocat londonez folosit de către miliardarii super bogaţi şi politicienii bine conectaţi. Cu toate acestea, reprezentanţii firmei deţinute de avocatul Tulloch au negat legăturile cu oligarhii: „Articolele de presă sugerează în mod greşit că acţionăm pentru cercurile cele mai intime ale elitei guvernamentale ruse. Că acest lucru este incorect este evident prin faptul că Alastair Tulloch a fost el însuşi vizat ca inamic al guvernului rus”.



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (2) jpg
FotoJet Meg jpg
Prințesa moștenitoare Mette Marit a Norvegiei la Premiile de cercetare medicală, Profimedia (4) jpg
Printesa Eleonore a Belgiei la 16 ani   FOTO Casa Regală (2) jpg
Regina Mary și Regele Frederik foto Daily Mail png
Juan Carlos a abdicat (foto: reuters) jpeg
Kate Middleton și Louis, Getty jpg
Bradfield, Berkshire, Casa in care a copilarit Kate Middleton   Profimedia, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Cina la care au participat Prințul Harry și Meghan Markle Foto Instagram (2) jpg
Kate, William, Charles și Camilla la recepția diplomatică, Profimedia jpg
Regina Margrethe a II a la Chateau de Cayx 5   Casa Regala jpg
Prințul Edward, Duce de Edinburgh, GettyImages (4) jpg
Nicolae al României și familia (1) jpg
charlene monaco beatrice borromeo profimedia 0864842794 jpg
Regina Letizia a Spaniei alături de Regina Rania a Iordaniei, Profimedia (6) jpg
Carole Michael Pippa James Middleton GettyImages 1144555676 jpg
Charles Spencer   captura de ecran png