Un nou set de acuzații marca Harry. Ce sunt bărbații regali forțați să facă? Regulile nu se discută

9 decembrie, 2022
Prințul Harry și Meghan Markle, Profimedia (2) jpg

Așa cum era de așteptat, documentarul Ducilor de Sussex pune gaz pe foc încă de la lansare.

Pe 8 decembrie, gigantul de streaming a ieșit public cu prima parte a poveștii Prințului Harry, un fel de oaia neagră a familiei regale britanice, după ce a ales să renunțe la îndatoriri și să lase Marea Britanie în urmă, mutându-se cu familia sa în America.

În producția Netflix, Prințul Harry spune că există o diferență uriașă între deciziile pe care le iei cu mintea și cele pe care le iei cu inima.

Și, așa cum mărturisește al doilea născut al Regelui Charles, decizia sa de a se căsători cu Meghan Markle a fost luată cu inima, lucru puțin plăcut de monarhie.

În prima parte a documentarului Netflix, Ducii de Sussex își amintesc prima perioadă de iubire și felul incredibil în care s-au conectat. Meghan, actrița americană divorțată nu era prototipul clasic de mireasă dorită de familia regală. Iar această opoziție sau răceală vizavi de alegerea lui Harry i-a înverșunat și mai tare.

Practic, nu este primul caz de iubire neacceptată la Palat. Cum ar fi putut Regina Elisabeta să înțeleagă cu adevărat alegerea Prințului Harry, când însăși istoria s-a scris altfel din cauza rigidității de la Palat? Să nu uităm că tatăl Elisabetei a II-a a urcat pe Tron după ce fratele său cel mare, regele de drept care trebuia încoronat a abdicat tocmai din iubire. La moartea tatălui său în 1936, Eduard al VIII-lea preia tronul englez. Totuși, în mai puțin de un an, Eduard își exprimă dorința de a se căsători cu americana divorțară Wallis Simpson, Meghan Markle a acelor vremuri. Din motive politice și religioase premierul britanic, Stanley Baldwin l-a sfătuit pe rege să nu se căsătorească și să rămână rege. Eduard, din iubire, a abdicat și s-a căsătorit. Prin acest act, unic în 2000 de ani de istorie britanică, George al VI-lea devine rege și cel de-al treilea monarh al casei de Windsor. Tatăl lui Elizabeth (viitoarea regină Elisabeta a II-a) și Margaret a fost rege al Marii Britanii, al Irlandei și al altor dominioane britanice, împărat al Indiei din 11 decembrie 1936 până la decesul său din 6 februarie 1952.

Așadar, spune Prințul Harry, la Palat există un tipar de mireasă. Iar aleasa lui nu s-a încadrat în acest tipar, drept pentru care nu s-a simțit niciodată bine primită. Ducele de Sussex e de părere că bărbaților din familia regală britanică li se forțează mâna să își aleagă mirese pe placul altora, chiar în detrimentul inimii lor. ”Poate fi cineva opus celei cu care îți este destinat să fii.” Căci așa a fost tradiția, inclusiv tatăl său a intrat într-o căsătorie formală, Diana în primă fază părea lozul câștigător. Totuși, lipsa iubire duce la nefericire acută, lucru pe care Prințul Harry nu l-a dorit în viața lui.

diana si harry

Ține să amintească tot timpul că mama sa i-a marcat existența. A admirat-o pentru curajul său de a spune lucrurilor pe nume și de a-și lua soarta în mâini. ”Iar eu sunt fiul mamei mele”, spune cu mândrie Prințul Harry în prima parte a mult așteptatului documentar dedicat vieții Ducilor de Sussex.

Foto: Getty și ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania profimedia 0747116842 jpg
Paul Burrell, fostul majordom al Printesei Diana, profimedia 0743207546 jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei   pagina oficiala (2) jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
William și Harry, Getty (2) jpg
Prințesa Charlotte jpg
Ducii de Sussex, insert Diana jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Familia Regala a Olandei, Regele Willem Alexander, Regina Maxima si Printesa Mostenitoare Amalia in turneu, Bonaire   pagina oficiala (15) jpg
Letizia profimedia 0751684196 jpg
Printul Harry la 60 Minutes 02 jpg
Monaco, Charlene și Albert, Getty (4) jpg
Diana și William (3) jpg
Letizia Marie Chantal profimedia 0749881429 jpg
Prințesa Eugenie, Getty (1) jpg
kate middleton profimedia 0735119691 jpg
Corgi (2) jpg
Kate Middleton sport  sursa   profimedia jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}