Meghan Markle poartă piele, în timp ce nicio regalitate britanică nu îndrăzneşte să facă asta

9 octombrie, 2018
1 gettyimages 1045056136 jpg jpeg

Ţinuta pe care Ducesa de Sussex a ales-o pe 3 octombrie, când a vizitat, cu soţul ei, West Sussex, a uimit întreaga lume. Şi nu atât datorită faptului că fosta actriţă hollywoodiană arăta atât de bine şi plină de energie, ci mai ales pentru că Meghan a purtat ceva ce regalităţile britanice nu îndrăznesc să poarte în vizitele oficiale – o piesă vestimentară din piele.

Apariţia lui Meghan Markle a fost cât se poate de reuşită, în dimineaţa de început de octombrie, când Ducesa a ales un outfit perfect pentru acest sezon (foto galerie). Bluza din mătase Other Stories, de 69 de lire sterline, cu haina Emporio Armani şi pantofii de o nuanţă neutră Stuart Weitzman s-au potrivit de minune cu fusta ei din piele, care a atras toate privirile.    

De-a lungul timpului, prea puţini membri ai familiei regale britanice au purtat piele. Cel mai adesea, le vedem pe Kate Middleton, Camilla Bowles şi chiar pe Regina Elisabeta a II-a purtând pantofi din piele (sau cizme), poşete din piele şi maxim mănuşi din piele, însă britanicii regali nu s-au afişat niciodată în geci sau fuste de piele. Ce-i drept, toate cele trei regalităţi menţionate mai sus sunt mai conservatoare din punct de vedere vestimentar decât fosta actriţă hollywoodiană, poziţia lor în familia regală fiind cu totul alta decât cea a lui Meghan.

Doar Prinţesa Beatrice de York sau Prinţesa Eugenie şi-au etalat gecile de piele fără prea multe ezitări. La fel şi Zara Phillips, nepoata Reginei Marii Britanii, a ieşit în public purtând o geacă neagră de piele, în stilul rock’n’roll şi n-a stârnit niciun revoltă populară în tot acest timp. Însă chiar şi ele se aflau la evenimente mai degrabă mondene sau de-a dreptul private, când au făcut asta, decât în vizite oficiale, care necesită respectarea unui protocol mult mai strict.

Există totuşi mult mai multe regalităţi pe lumea asta care s-au încumetat să iasă din palat în piele. Fie că e vorba de o geacă din piele neagră, clasică, sau una maron ori roşie, prinţesele sau chiar reginele lumii s-au prezentat în spaţiul public purtând piele şi nici vorbă să le fi stat rău.

Cele care au îndrăznit să încalce eticheta regală au fost Regina Letizia a Spaniei, care a fost zărită, de numeroase ori, în geacă de piele, Prinţesa Charlene de Monaco, care a preferat, la un moment dat, o bluză din piele întoarsă, Prinţesa Mathilde a Belgiei, care a uimit audienţa cu o geacă roşie superbă, Prinţesa Stephanie de Monaco şi Prinţesa Alexandra a Greciei, care şi-au asortat de minune geaca de piele la restul ţinutei.

Aşadar Meghan Markle nu este singura regalitate din lume care forţează limitele fashion de la palat. Cu nişte predecesoare de toată lauda, care au îndrăznit să-şi pună amprenta personală asupra ţinutelor afişate în public, Ducesa de Sussex are ce exemple urma.

Nu mai spun că fusta de piele a soţiei Prinţului Harry seamănă izbitor de mult cu cea purtată de Lady Diana în 1986, când aceasta şi-a făcut apariţia, într-o vizită oficială, la stadionul Wembley. Mai mult de-atât, ţinuta lui Meghan poate fi, astfel, un omagiu adus regretatei ei soacre, care nu s-a sinchisit atât de mult de etichetă şi şi-a urmat instinctul, schimbând astfel numeroase reguli de la palat.Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle și Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Meghan Markle, Getty (11) jpg
Emma Tallulah Behn, fiica lui Marta Luisa a Norvegiei  profimedia 0851678162 jpg
Meghan Markle sursa  profimedia jpg
Regina Mary a Danemarcei prinscreen daily mail png
Prințul William cu Renee Salt, supraviețuitoare a Holocaustului foto  GettyImages jpg
Prințesa Beatrice în argintiu jpg
Lady Amelia și Lady Eliza Spencer GettyImages 2032788897 jpg
Kate Middleton foto  Profimedia jpg
Regina Camilla și Olena Zelenska, GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei (3) jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar  profimedia 0721654746 jpg
Prințesa Maria Olympia a Greciei GettyImages 1676789486 jpg
Printesa Beatrice si Edoardo Mapelli Mozzi  profimedia 0851446362 jpg
Prințul William și Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0851809443 jpg
Prințul Harry foto  GettyImages(1) jpg
Prințul Andrew și fosta soție, Sarah Ferguson (2) jpg