Meghan Markle s-a convertit la Biserica Anglicană. A fost botezată în capela regală

8 martie, 2018
First Annual Royal Foundation Forum jpeg

Mai este foarte puţin până la nunta Prinţului Harry cu Meghan Markle care va avea loc pe 19 mai la biserica St George’s Chapel din incinta Castelului Windsor. Până la mult aşteptatul moment, cei doi îndrăgostiţi trebuie să se ocupe de pregătirile pentru marele eveniment, asta incluzând şi convertitarea lui Meghan la Biserica Anglicană înainte de a merge la altar.

image

Fosta actriţă, de origine protestantă, fostă elevă de liceu catolic, trebuie să fie botezată şi să se convertească la Biserica Anglicană,  iar acest lucru s-a petrecut deja în mare secret. Conform presei britanice, Markle a fost botezată recent în cadrul unei ceremonii la care a participat şi Harry. A fost un eveniment intim care a durat 45 de minute şi a fost onorat de Arhiepiscopul de Canterbury la Chapel Royal, marţi seara. Se pare că alături le-au fost Prinţul Charles şi Ducesa de Cornwall, dar Prinţul William, Kate şi Regina Elisabeta a II-a au lipsit.

Botezul lui Meghan Markle înseamnă acceptarea sa în mod oficial la credinţa anglicană, chiar înainte de nunta cu Harry care va avea loc peste două luni. Acest eveniment marchează un pas important în evoluţia sa de la statutul de actriţă americană la cel de viitoare membră a Familiei Regale Britanice. Următorul pas este ca Meghan să primească cetăţenia britanică, astfel, fosta actriţă născută în America, va căpăta dublă cetăţenie.

image

Botezul a fost unul care s-a desfăşurat în mare secret, doar câţiva oameni ocupându-se de pregătirea evenimentului. Meghan i-a cerut Arhiepiscopului Justin Welby să fie el cel care o botează după ce a creat o legătură puternică cu cel care a învăţat-o în ultimele săptămâni despre ritualurile şi sacramentele Bisericii. Asta înseamnă că Meghan are liber să meargă la biserică cu membrii Familiei Regale şi că se poate împărtăşi. Ritualul botezului a respectat regulile bisericii şi Meghan a fost botezată cu apă sfântă adusă din râul Iordan care i-a fost turnată pe cap. La eveniment a fost folosită argintăria pentru botezurile Familiei Regale, incluzând un pocal de argint, o cristelniţă şi  mir. Conform tradiţiei, Meghan a avut şi doi naşi, unul dintre ei fiind o prietenă apropiată a sa.

Foto: Arhiva OK!Recente pe Ok! Magazine

hary jpg
Outfituri Jubileu royals OKMagazine (5) jpg
heti jpg
Meghan Markle şi prinţul Harry
printul harry si chilotii lui jpg
geo9 jpg
7 mary a danemarcei jpg jpeg
meghan markle profimedia 0696703217 jpg
letizia GettyImages 1413996023 jpg
Charles și William Getty jpg
dian2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Beatrice de York (4) jpg
duci20 jpg
Kate Middleton la Royal Ascot în buline jpg
letizia profimedia 0712614026 jpg
harry m jpg
kate si william profimedia 0092879881 jpg