Meghan Markle s-a convertit la Biserica Anglicană. A fost botezată în capela regală

Mai este foarte puțin până la nunta Prințului Harry cu Meghan Markle care va avea loc pe 19 mai la biserica St George’s Chapel din incinta Castelului Windsor. Până la mult așteptatul moment, cei doi îndrăgostiți trebuie să se ocupe de pregătirile pentru marele eveniment, asta incluzând și convertitarea lui Meghan la Biserica Anglicană înainte de a merge la altar.

Fosta actriță, de origine protestantă, fostă elevă de liceu catolic, trebuie să fie botezată și să se convertească la Biserica Anglicană,  iar acest lucru s-a petrecut deja în mare secret. Conform presei britanice, Markle a fost botezată recent în cadrul unei ceremonii la care a participat și Harry. A fost un eveniment intim care a durat 45 de minute și a fost onorat de Arhiepiscopul de Canterbury la Chapel Royal, marți seara. Se pare că alături le-au fost Prințul Charles și Ducesa de Cornwall, dar Prințul William, Kate și Regina Elisabeta a II-a au lipsit.

Botezul lui Meghan Markle înseamnă acceptarea sa în mod oficial la credința anglicană, chiar înainte de nunta cu Harry care va avea loc peste două luni. Acest eveniment marchează un pas important în evoluția sa de la statutul de actriță americană la cel de viitoare membră a Familiei Regale Britanice. Următorul pas este ca Meghan să primească cetățenia britanică, astfel, fosta actriță născută în America, va căpăta dublă cetățenie.

Botezul a fost unul care s-a desfășurat în mare secret, doar câțiva oameni ocupându-se de pregătirea evenimentului. Meghan i-a cerut Arhiepiscopului Justin Welby să fie el cel care o botează după ce a creat o legătură puternică cu cel care a învățat-o în ultimele săptămâni despre ritualurile și sacramentele Bisericii. Asta înseamnă că Meghan are liber să meargă la biserică cu membrii Familiei Regale și că se poate împărtăși. Ritualul botezului a respectat regulile bisericii și Meghan a fost botezată cu apă sfântă adusă din râul Iordan care i-a fost turnată pe cap. La eveniment a fost folosită argintăria pentru botezurile Familiei Regale, incluzând un pocal de argint, o cristelniță și  mir. Conform tradiției, Meghan a avut și doi nași, unul dintre ei fiind o prietenă apropiată a sa.

Foto: Arhiva OK!

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA