Meghan Markle vs. Wallis Simpson: Istoria se repetă?

30 martie, 2018
3 gettyimages 515463142 jpg jpeg

Americance, divorţate, sigure pe ele şi cu personalităţi puternice. Sunt cele două pete de culoare de la palatul regal, care, la diferenţă de 80 de ani, reuşesc să-i facă pe conservatori să ridice din sprâncene la fel de neîncrezător.

E drept că vremurile s-au schimbat şi că fosta eroină din serialul Suits n-a întâmpinat probleme în a fi acceptată la casa regală britanică, în ciuda originii sale exotice şi a provenienţei sociale nedemne de Harry, dacă ar fi să-i luăm în seamă pe snobi.

Însă chiar şi-aşa, comparaţia între cele două americane, singurele care au ajuns vreodată la braţul unui vlăstar regal din UK, nu este prea forţată. În sensul că asemănările dintre ele sunt îngrijorător de multe şi de întemeiate.

Wallis Simpson, alături de fostul rege Eduard al VIII-lea

Ca şi Meghan Markle, şi Wallis (1896-1986), această mondenă din oraşul Baltimore, SUA, şi-a cunoscut perechea cu sânge albastru în preajma vârstei de 34 de ani. Şi tot ca în cazul californiencei care şi-a început relaţia cu roşcovanul Harry în iulie 2016, prima întâlnire a lui Wallis cu Edward, pe atunci Prinţ de Wales, n-a fost prea reuşită.

S-a întâmplat la o petrecere din anul 1931, pe când americanca era încă soţia căpitanului american Ernest Simpson, acesta fiind al doilea ei mariaj, după primul, cu pilotul Earl Winfield Spencer Jr. Intrigat de femeia cea cochetă şi atât de diferită de englezoiacele cu care avea de-a face, Prinţul Edward a vrut să spargă gheaţa cu o conversaţie despre lipsa încălzirii în casele din Anglia rurală. Răspunsul lui Wallis a fost unul tăios: „Sir, mă dezamăgiţi. Credeam că Prinţul de Wales o să vină cu ceva mai original!“ Auch!Întâmplarea ne aduce aminte de povestea primei întâlniri dintre Harry şi Meghan, prinţul recunoscând că a trebuit să-şi îmbunătăţească serios tehnicile de conversaţie pentru a putea face o figură frumoasă cu versata Meghan.

Marea diferenţă dintre cele două cazuri constă, după cum am mai spus, în binecuvântarea primită de la familia regală sau lipsa ei. În cazul Wallis, casa regală era departe de a fi de acord cu prezenţa ei în viaţa celui care a domnit doar un an, din 20 ianuarie până în 11 decembrie 1936, abdicând din cauza ei.

Meghan şi Harry, în poza oficială de logodnă

Mama lui Edward, Regina Mary, o privea ca pe o femeie uşoară, iar în înalta societate se vorbea că aceasta l-ar fi sedus pe prinţul moştenitor folosindu-se de tehnici sexuale exotice pe care le învăţase în Hong Kong şi Shanghai.

Şi mai este ceva cu care brianicii nu se împacă nici în cazul lui Meghan, ce să mai vorbim de Simpson! Mariajele eşuate. Actriţa din vremurile noastre a mers pentru prima dată la altar în 2011 şi a divorţat doi ani mai târziu de producătorul de filme Trevor Engelson. Cu mult timp în urmă, Wallis şi-a petrecut tinereţea căsătorindu-se şi divorţând. Când i-a dat papucii primului său soţ, Spencer, i s-a atras atenţia că era prima femeie din ultimii 300 de ani care divorţa de un Warfield. Zece ani mai târziu, această „scandaloasă“ Wallis mai făcea o dată acest pas, divorţând şi de Ernest Simpson, iar motivul era evident: devenise amanta lui Edward.

La fel ca Meghan, şi cealaltă americancă de la curtea regală britanică impresiona prin aerul ei posh. Eleganţa ei modernă contrasta evident cu cea a cumnatei sale, Elisabeta I, pe care Wallis o compara cu o bucătăreasă. Din punctual acesta de vedere, şi Meghan şi-a atras nemulţumirea suveranei zilelor noastre, Elisabeta a II-a, din cauza rochiei transparente Ralph & Russo, purtate pentru şedinţa foto oficială de logodnă.

Wallis alături de Regina Elisabeta a II-a, la înmormântarea lui Edward

În trecut, Ducesa de Windsor, titlul preluat de Wallis prin căsătoria cu Edward, după abdicare, voia să se ridice la rangul titlului ei, chiar dacă ea continua să nu fie recunoscută de familia regală. Cu ţinute create de Dior, Chanel sau Givenchy, Wallis era mai mereu prezentă în topurile celor mai bine îmbrăcate femei ale vremurilor, aceasta fiind, de altfel, răzbunarea ei. Să trăiască departe de curtea regală, dar cu mare stil.

foto: guliver/getty imagesRecente pe Ok! Magazine

kate300 jpg
Lady Diana remember jpg
red1 jpg
maria laura a belgiei PNG
mel21 jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (5) jpg
Prințesa Anne a împlinit 72 de ani jpg
hary jpg
Outfituri Jubileu royals OKMagazine (5) jpg
heti jpg
Meghan Markle şi prinţul Harry
printul harry si chilotii lui jpg
geo9 jpg
7 mary a danemarcei jpg jpeg
meghan markle profimedia 0696703217 jpg
letizia GettyImages 1413996023 jpg
Charles și William Getty jpg
dian2 jpg