Meniul cu opt feluri de la banchetul din Kenya, modificat după gustul Regelui Charles
Aflați în vizită de stat în Kenya, suveranii Marii Britanii au fost primiți cu o masă împărătească la banchetul organizat de gazde în Nairobi.
Regele Charles și Regina Camilla s-au delectat seara trecută la Nairobi cu un banchet extravagant cu opt feluri de mâncare, cu ocazia primei zile a vizitei lor de stat în Kenya ca suverani. Meniul a inclus de toate, de la supă la pește, dar și un platou uimitor cu deserturi.
Imaginile au arătat personalul pregătindu-se pentru banchet, cu mese decorate în mod elaborat și o mulțime de veselă - inclusiv trei pahare de vin diferite și cinci seturi de tacâmuri. Meniul pentru cei 350 de invitați la banchet a cuprins feluri rafinate și preparate tradiționale, alături de vinuri atent selecționate.
Pentru început, oaspeții au gustat o spumă de sfeclă roșie și brânză de capră cu crumble de alune, cremă de dovleac prăjit, supă de castane și trufe, homar Malindi și ravioli de fructe de mare prăjite, bisque aromat și salată de creson și stilton cu mere confiate și nuci.
Apoi, aceștia au fost serviți cu un sorbet de lămâie și zmeură, ca digestiv, înainte de a se delecta cu somon la tigaie cu beurre blanc de șampanie și Beef Wellington, cartofi Chateau și sparanghel cu mentă.
La desert, gazdele au pregătit o întreagă "simfonie" de delicii, constând într-un platou cu porții miniaturale de prăjitură cu miere de inspirație kenyană și britanică, un pătrat cu morcovi și nuci, o prăjitură cu ceai Earl Grey și o prăjitură cu ciocolată Sarova, alături de alte mici prăjituri, trufe de ciocolată, macarons, ceai și cafea la final.
Deși meniul n-a dezamăgit cu nimic, Regele Charles a cerut, totuși, să se facă o mică modificare, el servind în loc de Beef Wellington o variantă cu carne de pui, nu de vită.
FOTO: Profimedia