Mesajul ascuns de pe rochia de încoronare a Camillei! Regina a apelat la designerul Prințesei Diana

8 mai, 2023

Regina Camilla a impresionat cu rochia purtată la încoronare, eveniment care a avut loc pe 6 mai! A îmbinat elementele tradiționale cu cele moderne!

regina camilla 5 jpg

Detaliile ținutei de încoronare a Regina Camilla au fost prezentate înainte de marele eveniment, însă nu s-a știut cu exactitate cum arată rochia până când soția lui Charles și-a făcut apariția la Westminster Abbey, în ziua cea mare. Nu a dezamăgit, căci impresionanta ținută a îmbinat detalii tradiționale cu unele elemente mai moderne și personale.

La sosirea la slujba de la Westminster Abbey, Regina Camilla a purtat o roba de stat din catifea purpurie, realizată inițial pentru încoronarea Reginei Elisabeta, păstrată și ajustată de cei mai vechi croitori londonezi Ede and Ravenscroft. Sub acest veșmânt istoric, Regina Camilla a purtat rochia ei de încoronare, brodată cu fildeș, argint și aur, care a fost creată de designerul britanic Bruce Oldfield, o casă de modă celebră care sărbătorește anul acesta cea de-a 50-a aniversare.

Rochia purtată de Regina Camilla a fost țesută de Stephen Walters în Suffolk, Anglia. Articolul vestimentar deosebit a fost brodat "lanțuri de margarete, floride nu-mă-uita, celandină și pimpernel stacojiu, reprezentând afecțiunea regelui și a reginei consoarte pentru natură și peisajul rural britanic", a precizat Palatul Buckingham într-o declarație.

"Sunt onorată că am fost rugată să creez o astfel de rochie istorică pentru Majestatea Sa. Aceasta este cu adevărat cea mai importantă comandă din viața mea. Foarte emoționant și foarte special", a declarat Oldfield pentru Women's Wear Daily. "Un element interesant al rochiei este faptul că reflectă o reprezentare mai fluidă și mai modernă a afecțiunii regelui și a reginei consort pentru natură și peisajul rural britanic". 

Pe rochia de încoronare, Regina Camilla a ținut să fie brodate și numele copiilor ei, dar și câinii ei preferați, Bluebell and Beth.

Totul despre designerul care a creat rochia Reginei Camilla

Bruce Oldfield OBE s-a născut la Londra dintr-o mamă irlandeză și un tată jamaican, dar și-a petrecut primii 13 ani din viață în nordul Angliei cu mama sa adoptivă Violet Masters, o croitoreasă care i-a descoperit pasiunea pentru cusut.

În septembrie 1973, după ce a studiat la școala de modă Central Saint Martin's din Londra, Oldfield a început să creeze pentru magazinul Henri Bendel din New York, după care a lucrat la Paris, înainte de a-și crea propria marcă și, câțiva ani mai târziu, în 1984, de a deschide primul său magazin în Londra.

Favorit de mult timp al unor celebrități precum Bianca Jagger și Charlotte Rampling, legăturile lui Oldfield cu familia regală datează încă de pe vremea Prințesei Diana, care a cu care a colaborat încă din 1981. Oldfield a creat multe dintre rochiile iconice ale acesteia în anii 1980.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg