Mesajul Casei Regale române la moartea Principelui Henrik al Danemarcei

Majestatea Sa Margareta a transmis un mesaj de condoleanţe Familiei Regale a Danemarcei, în acest moment greu.

Cuplul regal român, apropiat Familiei Regale daneze, îşi exprimă regretele într-un mesaj publicat pe site-ul oficial al Familiei Regale:

„Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, alături de întreaga Familie Regală, a primit cu mare tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Henrik al Danemarcei, consortul suveranei daneze, Majestatea Sa Regina Margareta a II-a.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au fost de multe ori alături de cuplul regal danez și s-au bucurat de afecțiunea, căldura și generozitatea Principelui Henrik. De asemenea, în urmă cu câțiva ani, cuplul regal român a răspuns unei invitații personale a Principelui Henrik de a petrece câteva zile la Castelul Fredensborg.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, a adresat în această dimineață o scrisoare personală Majestății Sale Regina Margareta a II-a.

Familia Regală a României își va aduce mereu aminte de personalitatea generoasă, erudită, plină de talent și de simț al umorului a Alteței Sale Regale Defuncte Principele Henrik.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

Amintim că Familia Regală română are legături de rudenie cu Familia Regală daneză prin Regina Elena, mama Regelui Mihai. Aceasta s-a născut la Atena ca Principesă a Greciei şi Danemarcei. Părinţii săi au fost Regele Constantin I al elenilor şi Regina Sofia, născută Principesă a Prusiei.

Foto: romaniaregala.ro

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA