Mesajul emoționant al Reginei Elisabeta pentru victimele incendiului de la Turnul Grenfell

Regina Elisabeta a vorbit pentru prima oară după incendiul devastator de miercuri, în care un bloc de 24 de etaje a ars după ce un frigider a explodat, cauzând flăcări imense în Turnul Grenfell. Astăzi, Majestatea Sa a trimis un mesaj emoționant, condoleanțe și rugăciuni pentru familiile celor care au pierit într-un mod cumplit.

Regina Elisabeta se roagă pentru victimele din incendiul de la Turnul Grenfell.

Declarația sa a fost transmisă prin intermediul social media, pe site-ul oficial al Reginei Elisabeta și al Prințului Philip: „Gândurile și rugăciunile noastre merg la familiile care i-au pierdut pe cei dragi în incendiul din Turnul Grenfell și spre acei mulți oameni care încă sunt în stare critică în spital.” Cuplul regal a lăudat serviciile medicale și pompierii care au venit la locul cu pricina, la câteva minute de la incendiul din vestul Londrei: „Prințul Philip și cu mine am dori să aducem un omagiu curajoșilor pompieri, medicilor și ofițerilor de la serviciile de urgență care își pun viața în pericol pentru a-i salva pe alții. De asemenea, este încurajator să vedem generozitatea incredibilă a voluntarilor care s-au reunit pentru a-i ajuta pe cei afectați de acest eveniment teribil”.

Incediul devastator s-a declanșat de la instalația electrică a blocului.

Pompierii au fost chemați la blocul de 24 de etaje marți spre miercuri dimineața pentru a stinge incendiul devastator care, până la ora aceasta, a luat viața a 17 persoane, decese confirmate de autorități. Din păcate focul s-a răspândit rapid în toată clădirea, mai multe etaje au fost devastate, victimele fiind de ordinul zecilor, dintre care câțiva oameni sunt în stare foarte gravă. În același timp, mai multor familii li s-a oferit un adăpost, în timp ce poțitia anunță că numărul deceselor va crește în următoarele ore.

Harry, William și Kate au strâns donații pentru victimele incendiului.

În urma incendiului, londonezii s-au adunat din nou pentru a-i ajuta pe cei afectați de tragedie, donând alimente, haine și alte lucruri necesare victimelor. Și nu au fost singurii care au sărit în ajutor, căci o mulțime de celebrități s-au declart devastate de eveniment și au luat atitudine. Jamie Oliver a invitat victimele să mănânce gratuit la restaurantul său situat într-un centru comercial din apropiere, în timp ce Adele și soțul său Simon Konecki au venit direct la clădirea afectată. Rita Ora a făcut donații pentru familiile aflate în dificultate, care și-au pierdut locuințele sau chiar pe cei dragi, în timp ce Tamara Ecclestone și Jeremy Clarkson au adus haine și alte lucruri necesare.

Acestei inițiative i s-au alăturat și membrii familiei regale – Prințul William, Kate și Prințul Harry susțin și ei victimele incendiului din Turnul Grenfell.  Cei trei au donat prin intermediul unui apel de urgență, îndemându-i și pe ceilalți cetățeni să le urmeze exemplul. Chiar un purtător de cuvânt de la Palatul Kensington a declarat pentru un ziar londonez: „Tragedia de la Grenfell Tower a lăsat pe drumuri mulți cetățeni care au nevoie de asistență urgentă. Ducele și Ducesa de Cambridge, dar și Prințul Harry sunt mulțumiți că linia de urgență pentru donații a intrat imediat în acțiune. Că cetățenii britanici își oferă sprijinul imediat. „

Foto: Arhiva OK, Getty Images

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA