Mesajul transmis de Regele Charles și Regina Camilla noilor suverani ai Danemarcei: „Cele mai bune urări”

14 ianuarie, 2024

Regele Charles și Regina Camilla au Marii Britanii au transmis "cele mai bune urări" Prințului Frederik al Danemarcei devenit astăzi Rege, dar și Prințesei Mary, care acum e regină, în ziua urcării încoronării lor.

Regele Charles Regina Camilla jpg

Regele Charles al Marii Britanii a scris un mesaj special pentru Regele Frederik al Danemarcei, care tocmai a fost încoronat. Scrisoarea a fost făcută publică de către Palatul Buckingham, scrisoare în care acesta a adus un omagiu "numeroșilor ani de serviciu" ai Reginei Margrethe a II-a, mama lui Frederik și cel mai longeviv monarh în funcție din Europa. Aceasta și-a anunțat abdicarea într-un discurs televizat de Anul Nou, după ce a descris cum operația la spate la care a fost supusă anul trecut a dus la "gânduri despre viitor".

Palatul Buckingham a precizat că Regele Charles i-a scris și în privat Reginei Margrethe a II-a, în vârstă de 83 de ani, care a demisionat astăzi după o domnie de 52 de ani. Regina Margrethe a semnat abdicarea sa oficială în cadrul unei reuniuni cu guvernul danez, făcând loc lui Frederik, în vârstă de 55 de ani, și soției sale de origine australiană, Mary, 51 de ani, fiica unor imigranți scoțieni.

În scrisoarea adresată lui Frederik și lui Mary, Regele Charles a scris: "Soția mea e alături de mine și împreună vă transmitem cele mai bune urări cu ocazia succesiunii voastre la tronul Regatului Danemarcei. Aștept cu nerăbdare să colaborez cu dumneavoastră pentru a mă asigura că legătura durabilă dintre țările noastre și familiile noastre rămâne puternică, îmi doresc să lucrăm împreună la problemele care contează atât de mult pentru țările noastre și pentru întreaga lume.

Aduc un omagiu numeroșilor ani de serviciu ai mamei dumneavoastră, Majestatea Sa Regina Margrethe a II-a, și îmi amintesc cu drag de vizitele frecvente între țările noastre, inclusiv de vizita noastră la Copenhaga și Elsinore în 2012. Am fost încântat că Majestățile Voastre au putut participa la încoronarea noastră de anul trecut și aștept cu nerăbdare oportunitățile viitoare de a sărbători legătura strânsă care unește țările noastre și familiile noastre."

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Regina Letizia Foto Profimedia (23) jpg
Sarah Ferguson pe mana stilistilor   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry profimedia 0871667832 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg