FOTO&VIDEO Micul prinț al Bhutanului conduce singur ceremoniile la doar 8 ani

15 februarie, 2024

Moștenitorul tronului a prezidat ceremonia de înființare a unui nou oraș în sudul țării.

Printul mostenitor al Bhutanului Jigme Namgyel Wangchuck   Casa Regala a Bhutanului (2) jpg

La doar 8 ani, Prințul moștenitor al Bhutanului, Jigme Namgyel Wanchuck, dovedește că și-a însușit foarte bine funcția de lider spiritual. A crescut și a prezidat deja una dintre multele ceremonii importante pe care le va avea când va deveni rege. Fiul cel mare al regilor bhutanezi Jigme Khesar Namgyel Wangchuck și Jetsun Pema, și-a jucat bine rolul în cadrul festivităților care au marcat înființarea unui nou oraș în sudul țării.

Băiețelul a luat parte la binecuvântările, ofrandele și ceremoniile de primire a Cartei Regale, care au inaugurat oficial proiectul de construcție a regiunii administrative speciale Gelephu, un oraș al viitorului conceput de monarh, care dorește să creeze o comunitate durabilă, pașnică și fericită, în deplină concordanță cu conceptul de Fericire Națională Brută, ca indicator provincial de dezvoltare mai degrabă decât economia. Toate evenimentele au avut loc la templul sacru Machen Lhakhang din mănăstirea și fortăreața Punaka. Aproximativ 400 de copii din regiune au fost invitați să participe la ceremonie.

Prințul dragon atrage întotdeauna atenția în aparițiile sale instituționale prin maturitatea și seriozitatea de care dă dovadă, în ciuda faptului că are doar opt ani. Suveranul Jigme Khesar Namgyel Wangchuck a considerat că fiul său cel mare este îndeajuns de pregătit pentru a prezida acest eveniment regal și religios. Mama sa, Regina Jetsun Pema, a ținut și ea să sublinieze rolul fiului său întâi-născut și a spus că este „o chestiune de maximă importanță națională".

Noul oraș se dorește a fi o destinație modernă care să atragă populația locală și turismul, prin intermediul căreia vizitatorii străini să poată cunoaște restul țării.

Familia Regală a Bhutanului tocmai a devenit mai mare, după nașterea micuței Sonam Yangden Wangchuck, în septembrie 2023. Prințul dragon, cel mai tânăr moștenitor din lume, și mica prințesă, mai au un frate, pe Jigme Ugyen Wangchuck, în vârstă de 3 ani.

FOTO: Casa Regală a Bhutanului



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg