Moartea care l-a distrus pe Charles: s-a întâmplat acum 45 de ani, când a murit "bunicul" lui iubit

27 august, 2024

Pentru Charles, el a fost un al doilea tată, mentor și prieten apropiat, care-i acorda atenția și afecțiunea de care n-avea parte de la părinții lui, Regina Elisabeta și Prințul Philip.

Este vorba despre o figură fermecătoare din cadrul familiei regale britanice: unchiul Prințului Philip, vărul de-al doilea al Reginei Elisabeta a II-a, amiralul Flotei britanice și ultimul vicerege al Indiei.

1 profimedia 0245874483 jpg jpeg

"Pentru mine, Lordul Mountbatten a fost ca un bunic pe care nu l-am avut niciodată." Sunt cuvintele actualului Rege Charles referitoare la cea mai importantă figură paternă din viața lui, un bărbat de care a fost mai apropiat chiar și decât de propriul lui tată, Prințul Philip.

Lordul Louis Mountbatten, născut cu titlul de Prinţul Louis de Battenberg, a fost o figură cu o influență extraordinară asupra familiei regale. Cunoscut mai familiar cu numele de Dickie, acesta a fost unchiul matern al Prințului Philip (sora lui, Prinţesa Alice, a fost mama lui Philip), iar Prinţul Charles îi era strănepot.

Pe măsură ce Prinţul de Wales a crescut, Dickie se bucura de rolul de bunic onorific al acestuia, dezvoltând o relaţie deosebit de apropiată cu Charles. Acest lucru a provocat ceva tensiuni în familie, căci Prinţul Philip ajunsese să simtă că şi-a pierdut fiul în favoarea Lordului Mountbatten. 

Chipeş, impozant şi carismatic, lordul era o persoană care se făcea plăcută oriunde mergea. 

După ce a fost un fel de peţitor în relaţia Reginei Elisabeta cu Prinţul Philip, lordul a încercat să aranjeze o căsnicie între Charles şi nepoata lui, Amanda Knatchbull, însă aceasta din urmă a respins cererea în căsătorie a prinţului, din cauza presiunii unei vieţi în cadrul familiei regale britanice.

Louis Mountbatten foto wikipedia jpg

Din păcate, Charles și-a pierdut într-un mod brutal această figură paternă, după ce lordul a fost victima unui asasinat pus la cale de Armata Republicană Irlandeză. În urmă cu 45 de ani, pe 27 august 1979, la vârsta de 79 de ani, acesta a murit după ce o bombă ascunsă în barca lui de pescuit a explodat în orășelul irlandez Mullaghmore. Moartea lui cruntă venea după ce unchiul Prințului Philip a supraviețuit la cel puțin două tentative de asasinat ale IRA, organizație paramilitară pentru care figura Lordului Louis era o țintă specială în lupta cu ocupația britanică din Irlanda de Nord.

Charles rămânea atunci fără cel care, pentru o bună perioadă de timp, i-a fost un tată mai bun chiar decât Prinţul Philip.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles al III lea cu rugbistele din Noua Zeelanda   GettyImages 2170662093 jpg
FotoJet William și mătușa jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia (6) jpg
Prințul Willia Foto Profimedia jpg
Prințesa Diana  foto   Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, Profimedia (4) jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Casa Regala norvegiana jpg
FotoJet Eugenie și Bea jpg
Kate Middleton Prințul George și Prințul Louis profimedia 0906155051 jpg
Printesa Stephanie de Monaco, Daniel Ducruet si fiica lor, Pauline Ducruet   Profimedia, Instagram jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook2 jpg