Modul ciudat în care Charles a cerut-o în căsătorie pe Diana a prezis viitorul relaţiei lor

26 ianuarie, 2018
fotografie logodna jpeg

Cum a sfârşit mariajul lor, ştim cu toţii. Dar cum a fost cererea în căsătorie? A îngenunchiat sau nu Charles? A lăcrimat Diana? Ei bine, dacă şi voi sunteţi curioşi, iată ce s-a întâmplat, de fapt, atunci când Prinţul Charles şi viitoarea Prinţesă Diana s-au logodit!

Şedinţa foto de după anunţul logodnei, în 1981

Poate ar fi important de precizat, în primul rând, că, atunci când Charles a întâlnit-o pe Diana, prinţul Marii Britanii era în căutare unei mirese perfecte. Una virgină, cuminte şi din familie bună. Adică, fix ce nu era Camilla, cea pe care Charles deja o cunoscuse şi cu care avea o relaţie on-off, pe după ”cortine”. Ei bine, Diana Spencer a fost alegerea evidentă din momentul în care a întâlnit-o. Iar acest lucru a fost observat şi de Regina Elisabeta, care era disperată ca fiul ei de 33 de ani să-şi găsească o mireasă potrivită.

Ceea ce, evident, a forţat şi grăbit lucrurile. Aşa se face că Prinţul Charles a ajuns s-o ceară în căsătorie pe Diana Spencer în 1981, după doar 12 întâlniri amoroase. ”S-a aşezat lângă mine şi mi-a spus <<Vrei să te căsătoreşti cu mine?>>. Credeam că totul e atât de ciudat. Să mă căsătoresc...Era aşa, pentru oameni mari. Iar eu eram doar o profesoară de grădiniţă. Adică, totul mi se părea ridicol. Îmi amintesc că i-am spus <<Este o glumă, nu?>>. Apoi, am spus <<Da, OK!>> şi am râs. Dar el era foarte serios. Mi-a spus <<Îţi dai seama că într-o zi vei fi regină?>>. Şi atunci mi-am spus <<nu vei fi o regină, însă vei avea un rol greu>>. I-am zis <<Da, te iubesc atât de mult, te iubesc foarte mult>>. Iar el mi-a zis <<orice ar însemna dragostea>>. Apoi a urcat scările şi şi-a telefonat mama”, îşi amintea Prinţesa Diana în timpul unui interviu dat în 1991, făcut public la douăzeci de ani de la dispariţia regretatei Lady Di.

29 iulie 1981, ziua nunţii lor

Un alt moment care a prezis turnura relaţiei lor este cel al interviului de după anunţul logodnei. Reporterul i-a întrebat dacă sunt cu adevărat îndrăgostiţi, iar Diana a răspuns ”Desigur”, în timp ce Prinţul Charles a replicat ”Orice ar însemna ”îndrăgostit”. Replica lui a prins-o cu garda jos pe inocenta Diana, care nu s-a putut stăpâni să nu schiţeze mimica unei persoane dezamăgite. Din păcate, acest moment n-avea să fie ultimul în care Charles s-o dezamăgească sau rănească.

foto: arhivăRecente pe Ok! Magazine

Regele Charles și Emmanuel Macron jpg
Harry și Meghan GettyImages 994638046 jpg
Caroline și Charlene de Monaco GettyImages 1063451102 jpg
Charles Spencer Amelia Kitty profimedia 0226074243 jpg
Printul Philip, Regina Elisabeta, Barack Obama, Michelle Obama   profimedia 0282411211 jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
Printesa Beatrice si fiul vitreg Wolfie   profimedia   0746682093 jpg
Charles și Camilla, Profimedia jpg
Printul William in Polonia  profimedia 0764722496 jpg
Camilla Parker Bowles   Profimedia (2) jpg
Kate si William la Anmar Hall din Norfolk   profimedia 0582139462 jpg
Albert și Charlene, Getty (2) jpg
Regina Maxima in Maroc jpg
Harry tatăl surogat profimedia 0292659549 jpg
familia regală britanică  sursa   GettyImages jpg
Lady Amelia Spencer și Greg Mallett (1) (1) jpg
Prințul William și Prințesa Kate, Getty (1) jpg
regina letizia rochie  (1) jpg