Monarhia norvegiană e lovită de o nouă controversă. Date noi în scandalul Marius Borg

11 septembrie, 2024

Pe măsură ce ancheta care-l vizează pe fiul vitreg al Prințului Haakon avansează, apar informații cum că băiatul ar fi fost pus în temă de autorități că este supravegheat.

Problemele lui Marius Borg erau cunoscute de mult de întreaga familie. FOTO: Getty Images
Problemele lui Marius Borg erau cunoscute de mult de întreaga familie. FOTO: Getty Images

Scandalul continuă în pașnicul regat al Norvegiei. La o lună de la arestarea și plasarea sa în arestul poliției pentru agresiune și loviri asupra prietenei sale, Marius Borg Høiby se confruntă cu noi acuzații. Revista norvegiană „Se og Hør” a dezvăluit că fiul cel mare al Prințesei moștenitoare Mette-Marit ar fi beneficiat de un tratament preferențial. Cu un an înainte de a fi arestat pentru agresarea prietenei sale, Marius Borg Høiby ar fi fost avertizat de poliție, împotriva oricărei etici profesionale.

Acesta a fost vizitat de doi ofițeri din cadrul brigăzii de combatere a criminalității din Oslo pentru a-l informa cu privire la o anchetă în curs privind o rețea importantă de trafic de droguri la care ar fi participat unii dintre prietenii săi și cu privire la faptul că el însuși este pus sub supraveghere.

Potrivit săptămânalului norvegian, anchetatorii au acționat în acest fel din cauza poziției tânărului în cadrul Familiei Regale. Deși Marius Borg, care s-a născut înainte ca mama sa să-l întâlnească pe Prințul moștenitor Haakon, nu are o poziție oficială la curte, el este totuși fratele vitreg al viitoarei Regine a Norvegiei. „Nu am avea această conversație cu toată lumea, o facem doar pentru că ești tu”, i-ar fi spus poliția lui Marius Borg, potrivit „Se og Hør”. Acest tip de tratament preferențial nu este bine primit într-o țară în care egalitatea și probitatea sunt virtuți cardinale.

Dependența de droguri, în special de cocaină, a fratelui mai mare al Prințesei Ingrid Alexandra și al Prințului Sverre Magnus este cunoscută de mai mulți ani de presa norvegiană, dar și de poliție, după cum arată acest nou caz. O dependență pe care el însuși a recunoscut-o public la 14 august, după arestarea sa pentru agresiune și lovire. Acum se pune problema consecințelor indulgenței lui Marius Borg Høiby, o indulgență care i-a lăsat puține șanse de a lupta împotriva demonilor săi.

O altă problemă ridicată de dezvăluirile din „Se og Hør” este cea a accesului la domeniul regal de la Skaugum, reședința cuplului moștenitor unde locuiește și Marius. „Prietenii” săi implicați în traficul de droguri l-ar fi vizitat deja pe tânăr în acest conac din vestul orașului Oslo, la o aruncătură de băț de moștenitorul tronului norvegian. Tot la Skaugum l-ar fi întâlnit pe Borg Høiby cei doi polițiști de la brigada criminalistică. În aceste condiții, este greu de imaginat că Prințul Haakon și Prințesa Mette-Marit nu erau la curent cu asocierile sulfuroase ale lui Marius și cu problemele sale de dependență.

Aceste noi informații au afectat și mai mult imaginea monarhiei norvegiene, care a fost deja slăbită de o lună de răsturnări de situație de la arestarea fiului Prințesei moștenitoare, precum și de căsătoria controversată a Prințesei Martha-Louise, sora Prințului Haakon și fiica Regelui Harald al V-lea și a Reginei Sonja. O altă instituție, poliția, a ieșit, de asemenea, afectată de acuzațiile de tratament preferențial formulate de „Se og Hør”.

FOTO: Profimedia, Getty Images, Instagram Rexfeatures



Recente pe Ok! Magazine

Kate și William, GettyImages (4) jpg
Prințul Harry, Regele Charles  foto   GettyImages, Profimedia jpg
Margareta a Romaniei si Principele Radu foto Facebook jpg
Charlene și Albert de Monaco profimedia 0908553700 jpg
Kate Middleton si Printul William in ziua logodnei, cu Pippa Middleton si James Middleton   Getty Images jpg
Meghan în Columbia, GettyImages (3) jpg
Kate Middleton, Prințul William, copiii Wales, Profimedia (1) jpg
Printesa Amalia a Olandei   Casa Regala olandeza jpg
Charlotte Casiraghi si Dimitri Rassam la Cannes (1) jpg
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
Majestatea Sa Margareta vs Nicolae al Romaniei 3 (1) jpg
Sarah Ferguson   Instagram 01 jpg
Printesa Leonor la Scoala Navala de Marina   Profimedia, Instagram jpg
Charlene Monaco Facebook jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Regele Jigme Khesar, Gyalsey Jigme Namgyel, Jigme Ugyen Wangchuck, Printesa Sonam si Regina Jetsun Pema     Casa Regala din Bhutan 3 jpg
Harry și Meghan înainte de ziua Prințului 1, Instagram jpg