Motivul neașteptat pentru care Regele Charles își pune pe pauză tratamentul împotriva cancerului

7 octombrie, 2024

Spre deosebire de nora sa, Prințesa Kate, monarhul britanic nu și-a încheiat tratamentul împotriva bolii, chiar dacă el este mult mai activ decât Prințesa de Wales.

regele charles al iii lea profimedia jpg

Conform ultimelor actualizări, Regele Charles urmează să-și întrerupă tratamentul împotriva cancerului, în timpul turneului său din Australia și Samoa. Charles și Camilla au în față primul lor turneu regal extins, la distanță, de când au devenit rege și regină.

Însă totul va trebui atent calculat, întrucât suveranul a fost diagnosticat cu cancer la începutul anului, încă nu este vindecat și încă se află sub tratament.

Cu toate acestea, monarhul în vârstă de 75 de ani și soția sa Camilla vor călători în străinătate între 18 și 26 octombrie. În primă fază, sunt așteptați în Samoa, la Reuniunea șefilor de guvern din Commonwealth (CHOGM).

Regele Charles își va continua tratamentul până în ziua în care va zbura. Totul se întâmplă cu acordul medicilor, care sunt mulțumiți totuși că întreruperea nu va fi de lungă durată, relatează publicația Daily Mail.

Tratamentul va fi reluat de îndată ce va reveni în Marea Britanie.

Probabil că este o întrerupere binevenită și pentru suveran, care a fost un pacient foarte ascultător.

Mai ales că în familia regală există antecedente. Foarte mulți membri au avut cancer.

Ca de fiecare dată când în discuție este un regal, nu se precizează natura cancerului. O boală poate descifra foarte multe despre o persoană, devine așadar o vulnerabilitate.

Charles și Camilla, turneu regal în Australia în 2018, GettyImages (4) jpg

Regele a fost diagnosticat cu o formă nedezvăluită de cancer în februarie, după ce a primit tratament pentru o prostată mărită.

Nora lui, Prințesa de Wales, și-a terminat recent chimioterapia după propriul diagnostic de cancer, pe care l-a dezvăluit în martie.

Programul lui Charles în timpul vizitei pe distanțe lungi este probabil conceput pentru a-i oferi timp să se odihnească și să se recupereze după multele ore pe care le va petrece zburând, în timpul călătoriei sale.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a spus anterior: „Ca în cazul oricărei vizite externe, se face un program ca Majestățile lor să poată fi în formă maximă la evenimentele programate.”

El a adăugat: „La începutul anului, au existat speranțe ca Majestățile lor să poată vizita Noua Zeelandă. La sfatul medicului și în strânsă consultare cu guvernele din Australia și Noua Zeelandă, acest lucru nu a fost posibil la acea dată.”

Călătoria din octombrie rămână însă valabilă, iar decizia finală a fost luată la începutul verii.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

FotoJet Sophie jpg
Meghan Markle și Harry colaj  jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
FotoJet Mary jpg
FotoJet Charlene jpg
Kate Middleton, Prințul William, Prințul George, Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   Profimedia jpg
Meghan Markle Foto Getty Images (1) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Regina Camilla Foto profimedia (5) jpg
Regalii în studenție jpg
scandal Meghan Harry sotii Beckham jpg
Regele Juan Carlos, santajat de Barabara Rey   Getty Images, Instagram 3 jpg
kate middleton cercei printesa diana jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Kate Middleton și Prințul William Foto Instagram jpg
Majestatea Sa Margareta si Alex Ciucu la Palatul Elisabeta ca Furnizor al Casei Regale   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpg
Printul Jigme Namgyel si Printul Ugyen Wangchuck la Forumul de inovatie   Casa Regala din Bhutan jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg