Motivul pentru care Prințesa Anne a acceptat rolul de la încoronare: „Am rezolvat problema rochiei”

4 mai, 2023

Prințesa Anne are ținuta potrivită pentru încoronarea Regelui Charles, fratele ei: chiar uniforma sa!

Prințesa Anne a împlinit 72 de ani (4) jpg

Prințesa Anne, în vârstă de 72 de ani, a vorbit despre rolul special pe care îl va avea la procesiunea din ziua încoronării fratelui ei mai mare, Regele Charles, într-un interviu pentru CBC News.

„Există ceva la care ar trebui să fim atenți, pentru cei care privesc încoronarea? Unele dintre detalii nu au fost încă dezvăluite?", a întrebat-o Adrienne Arsenault, corespondentul-șef al CBC, pe invitata sa, în timpul interviului filmat la Palatul St. James din Londra.

„Nu, aștept să mi se spună. Nu am pus prea multe întrebări", a răspuns râzând Prințesa Anne. „Am un rol ca și colonel Blues and Royals în regimentul de cavalerie Household Cavalry Gold Stick. Mă ocup personal de siguranța suveranului. Așa că este un rol pe care am fost întrebată dacă aș vrea să îl fac pentru această încoronare, așa că am spus da. Nu în ultimul rând, îmi rezolvă problema vestimentației”, notează People

Deși rămâne de văzut ce vor purta mulți membri ai familiei regale la încoronare, Prințesa Anne va îmbrăca cu siguranță uniforma. Prestigioasa poziție de Gold Stick, pe care Prințesa Anne o deține din 1998, datează din secolul al XV-lea, când doi ofițeri - un Gold Stick și un Silver Stick - erau aproape de monarh pentru a-l proteja de orice pericol.

Prințesa Anne va merge călare în spatele trăsurii Regelui Charles și a Reginei Camilla după încoronarea lor la Westminster Abbey, pe 6 mai. Ea va conduce apoi 6.000 de membri ai serviciilor armate pe străzile Londrei.

Procesiunea, din care vor face parte și alți membri ai familiei regale, se va deplasa înapoi la Palatul Buckingham, unde membrii selecționați ai familiei vor apărea la balcon și vor saluta mulțimea, care îi va aclama.

Ultima dată, Prințesa Anne a participat la o paradă regală călare la Trooping the Colour, în timpul Jubileului de Platină al reginei Elisabeta, în iunie 2022. Acolo, ea a călărit alături de nepotul ei, prințul William, în cavalcada tradițională.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg